R7 9800X3D & RX 9070 XT sistem oyunlarda birden kapanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan UmutErds
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

UmutErds

Becerikli
Merhaba,

Ryzen 7 9800X3D, RX 9070 XT ve Raijinitek Cratos 850W model PSU kullanıyorum. Bilgisayar şu sıralar oyun oynarken bir anda çok ses çıkarıyor ve 2 dakika sonra kapanıyor. Ses çıkarmaya başladıktan sonra hemen OCCT giriyorum acaba hangisinin sıcaklığı yükseldi de kapatıyor kendini diye. Ekran kartı ve CPU normal sıcaklıklarda seyrederken bir anda bilgisayar kapanıyor. Bu hafta 5 kez yaşadım ne yapacagımı bilmiyorum. Yeni bir PSU'ya mı geçmeliyim ya da sistemi toplarken bir şeyi yanlış mı yaptım bilmiyorum.

Önerileriniz ve görüşleriniz için şimdiden minnettarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amdcleanup ile sürücüyü kaldırıp tekrar kurun, Afterburner varsa onu da kaldırın, tekrar test yapın kontrol edelim.

Siz daha önce RX 9070XT kullandınız mı? Bu kart için çekirdek ve hotspot için Delta sıcaklığı 25 derece bulman tamamen imkansız gibi bir durum. Fan RPM devirleri BIOS'lar üzerinde sessizliğe önem vermek için çok düşük ayarlanmış zaten +400 - 800 RPM verse hotspot sıcaklığı zaten düşecektir. İnternette 90 derece altına hotspot sıcaklığı düşmeyen bir sürü RX 9070XT görebilirsiniz. 115 derece absürt olduğunu bende kabul ediyorum. Belki o.c profili silinmemiş bile olabilir sıfır kutudan yeni açılmış RX 9070XT mesh panel 9 fanlı kasalar da Delta 35 derece farklı olabiliyor. O sebeple 25 derece en fazla gibi söylemler doğru değil.

Hocam her sey ustume ustume geliyor yardim edin restart at onun icinde tamama bas dedi yeniden baslatti simdide sifre girme ekraninda something happend and your pin isnt avaible gibi bir sey diyor ve yeni sifre ayarla diyor basıyorum ama calismiyor allah rizasi icin beni bu durumdan kurtarin
Amdcleanup ile sürücüyü kaldırıp tekrar kurun, Afterburner varsa onu da kaldırın, tekrar test yapın kontrol edelim.

Sakin olun PC açılınca ekran kartı sürücüsünü AMD Adrenalin ve Afterburner gibi yazılımları kaldırın. Ekran kartı sürücüsünü tekrar kurun ve bir daha bilinçsizce oynamamaya çalışın bir sorun olmaz.

Hocam bilgiisyar açılmıyor bu hatayi veriyor

Dosya Ekleri

• 17464764529143679368635821759268.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 71
  • 1746476474390712869230650011020.webp
    4 MB · Görüntüleme: 81
Pin ayarla diyor hocam ekran kartı ile ilgili bir durum yok.

Düz 9070 kullanıyorum, ayrıca bu anlattıklarınız 115 derece hotspotu normalleştirmiyor, sürücü kaldırmayı önerdim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…