İşlemci olarak 9800X3D almaya karar verdim. Ama özellikle anakart kısmında aşırı kararsız kaldım düşük bir model istemiyorum. High end olmasa da ona yakın bir model düşünüyorum. Bütçem anakart için 15bin civarı diyebilirim. RAM kısmında da minimum 6000MHz CL28-30 2x16 düşünüyorum ama 2x32 de olabilir bütçe çıkarabilirsem ona. Parçaları beyaz istemiyorum halihazırda siyah kasam olduğu için. Öneriler için şimdiden teşekkür ederim. Ekran kartım şu an 6700XT gelecek 3-6 ay içinde onu da 5070 Ti yapmayı düşünüyorum. Şu ana kadar aklıma en yatan Aorus X870e Elite WI-FI7 modeli ama çok fazla seçenek olunca işin içinden çıkamadım.
Detaylar
Kim cevapladı?Cem Yilmaz
Uzman
- Makaleler
- 1
Görünüş umrumda olmaz performans lazım bana dersen de
Düz X870 almak gibi bir hataya düşme.
MSI'da X870E Edge Ti var, güzel bir model. Yine Aours da tercih edilebilir. Daha ucuz olsun yine iyi olsun dersen X670E anakartlara bakabilirsin. Düz X870, X670, B650/B650E veya B850 anakartların yanından bile geçme. Yazık edersin bütçeye.
Bellek olarak görüntüsünü sevdiğin 6000MHz CL30 EXPO bir bellek alabilirsin. Hepsi aynı o hızdaki belleklerin, Hynix A.
MSI'da X870E Edge Ti var, güzel bir model. Yine Aours da tercih edilebilir. Daha ucuz olsun yine iyi olsun dersen X670E anakartlara bakabilirsin. Düz X870, X670, B650/B650E veya B850 anakartların yanından bile geçme. Yazık edersin bütçeye.
Bellek olarak görüntüsünü sevdiğin 6000MHz CL30 EXPO bir bellek alabilirsin. Hepsi aynı o hızdaki belleklerin, Hynix A.
Cem Yilmaz
Uzman
- Makaleler
- 1
E versiyonunu nasil gormemisim aklim almiyor vallahi hocam guzel kartlar onermissiniz.
Tomahawk kısmında şüpheliyim 9800X3D ile sorun yaşayan birden fazla kişi gördüm Reddit'te. Ucuz olsun derdim yok çünkü alıp uzun yıllar değişmeyi düşünmüyorum işlemci fazlasıyla iyi bu parçaları da iyi kaliteli toplayıp ileride upgrade istediğimde ekran kartını değişip devam edebilmek istiyorum. X870e olmalı bence de port sayıları ve M.2 sayılarının fazla olması uzun vadede de işime gelir. Aorus X870e Elite WI-FI7 ile Aorus X870e Pro Wi-Fi farkları nedir?
Cem Yilmaz
Uzman
- Makaleler
- 1
Pro nun wifi chipseti Qualcomm tarafindan uretiliyor ve cok daha guclu. onun haricinde bir de bluetooth 5.3 var 5.4 yerine.Tomahawk kısmında şüpheliyim 9800X3D ile sorun yaşayan birden fazla kişi gördüm Reddit'te. Ucuz olsun derdim yok çünkü alıp uzun yıllar değişmeyi düşünmüyorum işlemci fazlasıyla iyi bu parçaları da iyi kaliteli toplayıp ileride upgrade istediğimde ekran kartını değişip devam edebilmek istiyorum. X870e olmalı bence de port sayıları ve M.2 sayılarının fazla olması uzun vadede de işime gelir. Aorus X870e Elite WI-FI7 ile Aorus X870e Pro Wi-Fi farkları nedir?
Yani aman aman bir fark yok ama ben olsam pro yu alirdim sirf wifi icin (Tabi cok fiyat farki yoksa).
Elite'de de MediaTek Wi-Fi modülü var. Bluetooth ve Wi-Fi ile işiniz çoksa ve kasanın camına yumruk atıp hastanelik olmak istiyorsanız Elite alabilirsiniz. Onun dışında mükemmel bir anakart.Tomahawk kısmında şüpheliyim 9800X3D ile sorun yaşayan birden fazla kişi gördüm Reddit'te. Ucuz olsun derdim yok çünkü alıp uzun yıllar değişmeyi düşünmüyorum işlemci fazlasıyla iyi bu parçaları da iyi kaliteli toplayıp ileride upgrade istediğimde ekran kartını değişip devam edebilmek istiyorum. X870e olmalı bence de port sayıları ve M.2 sayılarının fazla olması uzun vadede de işime gelir. Aorus X870e Elite WI-FI7 ile Aorus X870e Pro Wi-Fi farkları nedir?
Valerys
Becerikli
Alabileceğin en iyi F/P anakart, bende 7 aydır kullanıyorum.
Ezecek param var şov olsun diyorsan;
Ram
https://www.sinerji.gen.tr/msi-x670e-gaming-plus-wifi-7800mhz-oc-rgb-m2-am5-ddr5-atx-anakart-p-50527
Ezecek param var şov olsun diyorsan;
Ram
Tomahawk kısmında şüpheliyim 9800X3D ile sorun yaşayan birden fazla kişi gördüm Reddit'te. Ucuz olsun derdim yok çünkü alıp uzun yıllar değişmeyi düşünmüyorum işlemci fazlasıyla iyi bu parçaları da iyi kaliteli toplayıp ileride upgrade istediğimde ekran kartını değişip devam edebilmek istiyorum. X870e olmalı bence de port sayıları ve M.2 sayılarının fazla olması uzun vadede de işime gelir. Aorus X870e Elite WI-FI7 ile Aorus X870e Pro Wi-Fi farkları nedir?
Ek olarak, daha serin çalışıyor Pro.