Elite'de de MediaTek Wi-Fi modülü var. Bluetooth ve Wi-Fi ile işiniz çoksa ve kasanın camına yumruk atıp hastanelik olmak istiyorsanız Elite alabilirsiniz. Onun dışında mükemmel bir anakart.

Yani Elite olanı Pro'ya yercih edersiniz doğru mu anladım? Wi-Fi çok mühim değil ama blutooth kullanıyorum.

Peki MSI Edge Ti ile Aorus Pro arasında ne farklar var fiyatları aynı bantta genel olarak.

Yani Elite olanı Pro'ya yercih edersiniz doğru mu anladım? Wi-Fi çok mühim değil ama blutooth kullanıyorum.

Peki MSI Edge Ti ile Aorus Pro arasında ne farklar var fiyatları aynı bantta genel olarak.
AM5 anakart seçerken bu bütçelerde anakartların genel özelliklerine bakıp size en uygun olanı seçmeniz daha doğru oluyor.

Elite yerine Pro almanız daha doğru olur. Pro ile Edge Ti'ın Wi-Fi modülleri aynı. USB sayısı, anakart rengi vs. gibi diğer özelliklerine dikkatlice bakın. Hangisini severseniz onu alın.

AM5 anakart seçerken bu bütçelerde anakartların genel özelliklerine bakıp size en uygun olanı seçmeniz daha doğru oluyor.

Elite yerine Pro almanız daha doğru olur. Pro ile Edge Ti'ın Wi-Fi modülleri aynı. USB sayısı, anakart rengi vs. gibi diğer özelliklerine dikkatlice bakın. Hangisini severseniz onu alın.

Anladım çok teşekkür ederim. Bir de bu AM5'lerde RAM'lerin 1:1 çalışması vs gerekiyormuş teknik bilgim yok yeterince bu ne oluyor ve neye dikkat etmeliyim? 6000MHz üstünde stabilitenin bozulduğunu da duydum.

Anladım çok teşekkür ederim. Bir de bu AM5'lerde RAM'lerin 1:1 çalışması vs gerekiyormuş teknik bilgim yok yeterince bu ne oluyor ve neye dikkat etmeliyim? 6000MHz üstünde stabilitenin bozulduğunu da duydum.
Elle ayar yapmadan 1:1 çalışmasını istiyorsanız 6000MHz üstü bellek almayın. Teknik açıklaması biraz karmaşık ancak işlemcinin içindeki bellek kontrolcüsü ve çekirdekle arasındaki veriyolunun birbirine bağlandığı hızın oranı olarak açıklayabliriz. 1:1 yani eşit hızda olmaları daha iyi oluyor. 6000MHz CL30/28 EXPO bellek alırsanız bir sorun olmayacaktır.

İstediğim tüm cevapları aldım bir fikir oluştu bende teşekkür ederim. Ayrıni konu açmam gerekli mi bilmiyorum ama 5070 Ti almayı düşünüyorum konuda da belirttiğim gibi ama model olarak fiyat farkları aşırı absürt. Örneğin Galax'ın ex gamer modeliydi sanırım örneğin ASUS TUF ile arasında 10k fiyat oynuyor hangi modeli seçmeliyim? Bu iki model tamamen örnek amaçlıydı.