Lian Li Galahad II Trinity Performans 360 (fanlarını kendi kontrolcü ünitesinden Low ayarlarda kullanıyorum (high'da denedim 2-3 derecelik bir soğuma aldım ama ses çok fazla oldu. Pompayı Max RPM olarak ayarladım, 4200 RPM'de çalışıyor.)
Gigabyte X870 Aorus Elite ICE
PNY RTX 5070 Ti.
NZXT C1000 Gold.
Lian Li LANCOOL III
XPG CL30 2x16 32 GB Hynix.
Samsung 9100 Pro.
Problem: Hem OCCT'de hem Cinebench R24'te gördüğüm sıcaklıklar bana yüksek geldi.
Oyun testi olarak sadece CS'de deneyebildim, orada da işlemci Max 75'leri gördü (260 Hz 2K çözünürlük)
İşlemci Default'ta 40-45 dereceler arasında çalışıyor, oda sıcaklığım havadan 3-5 derece daha yüksek.
BIOS güncelledim. OCCT ekran görüntüsünü ve BIOS PBO ayarlarını ekliyorum.
Sıcaklıklar:
Montajda problem olduğunu sanmıyorum ama sıcaklıkları düşüremezsem yeniden kontrol edebilirim.
Sizin aklınıza gelen bu sıcaklara çıkmamı sağlayan faktör ne olabilir, yardımcı olursanız sevinirim.
Birkaç yerde bakındım ve genellikle yetersiz kaldığı beyan edilmiş. Reddit'te de Performance modeli pek tavsiye edilmemiş, genellikle yanlış anlamadıysam SL-INF modeli tavsiye edilmiş.
Fanlar konusunda da Reddit'te birkaç kullanıcı 4200'de kullanmasına rağmen onlar da aynı sıcaklıklardan şikayetçi olmuş.