- Makaleler
- 1
Ayhan başkanım teşekkür ettim, yorumun iç rahatlattı. İçim bir türlü rahat etmediği için iptal edip CL30 6000Mhz olanları satın alacaktım. Yabancı youtube karşılaştırma videolarında CL30 6000Mhz öneriyordu izlediğim videodakiler.
Doğru mu anlamışım diye soruyorum: Bu ram'lerden devam ediyorum, ilk önce 6400Mhz expo deneyeceğim eğer 1:1 çalışırsa bu harika haber fakat 1:2 çalışırsa mhz'sini önce 6200'e, bu da olmazsa 6000'e düşüreceğim 1:1 çalışması için. Doğru mudur?
1:1 6400-2133 FCLK açarsa güzel haber. Açmazsa 6200 CL28 ayarlamak lazım. Rehberde var hepsi, hazır profiller aynı şekilde. Aktif soğuturum dersen nimetlerinden faydalanırsın. VSOC, VDDP, VDDG gibi voltajların 6400 özelinde ayarlanması gerekiyor. Anakart genelde Auto bıraktığında stabil değer veremez. Nitro ayarı ile desteklemen de önemli. 6000 CL30 tak çalıştır en az sorun yarattığı için öneriyorlar. Yoksa daha iyi değil. Birkaç ek ayara ihtiyaç var sadece ve biraz test süreci. Konularda üyelere ayarlandı. Mantığı kavrayacaksınızdır.
1.4V 6400 CL32 vs. bunların hepsi etiket. Hynix olduktan sonra manuel ayarlanacak. QVL de önemsiz AM5'te. ASUS yazılım kanadında en stabili, MSI ve Gigabyte için XMP kitler sorun ettiği oluyor. Restartlarda sarı ışık takılı kalma gibi. Tamamen yazılımsal.
@jackarmis Kartın Gigabyte olduğu için BIOS Beta olmayan son sürüme güncelleyip ondan sonrasında dahili grafik (Integrated Graphics) kapatıp o şekilde EXPO açacaksın. 1:1 mod denemelerine o şekilde başlarsın. Sonu küçük harf ile biten sürümler Beta, Gigabyte'da Beta'lar sorunlu denebilir.
Son düzenleme: