Merhaba, sistemimi yükseltiyorum. Forumdan sizlerin de desteğiyle R7 9800X3D ve Gigabyte B850M Force aldım. İşlemci konusunda bir tereddüdüm yok ama anakart konusunda sizce doğru seçimi mi yaptım? Piyasada çok fazla anakart var ve aşırı fazla kafam karıştı. RAM konusunda da bu sisteme gidecek RAM öneriniz nedir? Bütçemi bu iki parçaya verdiğim için RAM'e F/P bandında, bu anakart ve işlemciden en iyi verim alabileceğim RAM öneriniz nedir? Teşekkür ederim.
Merhaba, sistemimi yükseltiyorum. Forumdan sizlerin de desteğiyle R7 9800X3D ve Gigabyte B850M Force aldım. İşlemci konusunda bir tereddüdüm yok ama anakart konusunda sizce doğru seçimi mi yaptım? Piyasada çok fazla anakart var ve aşırı fazla kafam karıştı. RAM konusunda da bu sisteme gidecek RAM öneriniz nedir? Bütçemi bu iki parçaya verdiğim için RAM'e F/P bandında, bu anakart ve işlemciden en iyi verim alabileceğim RAM öneriniz nedir? Teşekkür ederim.
Eskiden 50 sayfa OC uğraşırdık da artık çok gerek yok. 6000 CL28 yeterli geliyor 3D'lere zaten. Diğer genel geçer BIOS ayarları da önemli. Ona ayrı konu açarsa yardımcı olursunuz. 2. elden 15.000 TL civarına bulunabiliyor 2x16 Patriot, diğer türlü 2 ayrı modül alması lazım. Fiyatı artmaya devam edecek.
M-die hiç çıkmadı bu modüller, A-die SR ya da H-die DR hepsi. N/A olanlar da yine A-die'ydı. M-die hiç denk gelmedim özellikle son zamanlarda. Şans yine de tabii. H-die DR sabitlendi şu anda bu modüller. A'dan farkı yok zaten. M çıkarsa da sorun yok, yeni Refresh Mode ile M çok kötü değil. Normal kullanıcıya yeterli, 3D var zaten.
Sistemin amacı genel olarak oyun üzerine. Ha bir de bazen küçük ikinci bir monitörüm var; oyun oynarken bazen onu da bağlayıp video izliyorum, maksimum yapılan bu olacak.
Bu arada işlemci soğutucu için şunu almayı düşünüyorum;
Sistemin amacı genel olarak oyun üzerine. Ha bir de bazen küçük ikinci bir monitörüm var; oyun oynarken bazen onu da bağlayıp video izliyorum, maksimum yapılan bu olacak.
Bu arada işlemci soğutucu için şunu almayı düşünüyorum;