berkayowx

Çalışkan
9800X3D işlemciye yük testi yaptığımda 90 dereceye çıkıyor. Sizce normal mi? Kasada 3 radyator fanı dışında 4 fan var. 1 egzoz, 3 tane de içeriye hava verecek şekilde ayarlı.
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B850-F
  • İşlemci: 9800X3D
  • Soğutucu: Corsair Nautilus 360 RS ARGB

Bendeki işlemcide aynı. Bendede aynı sorun var galiba çözüm undervoltta. Şu an bende araştırıyorum.

Son düzenleme:
9800X3D işlemciye yük testi yaptığımda 90 dereceye çıkıyor. Sizce normal mi? Kasada 3 radyator fanı dışında 4 fan var. 1 egzoz, 3 tane de içeriye hava verecek şekilde ayarlı.
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B850-F
  • İşlemci: 9800X3D.
  • Soğutucu: Corsair Nautilus 360 RS ARGB.

Çok düşük ihtimal olsa da sorayım. Sıvı pompasının altındaki(işlemciye temas eden yerdeki) jelatini söktün mü?

Çok düşük ihtimal olsa da sorayım. Sıvı pompasının altındaki(işlemciye temas eden yerdeki) jelatini söktün mü?

Sıvı sogutucu da jelatin yok termal macunun surulu oldugu yere bir plastik ile koruma altına almıslar hatta pompayı monte ederken elim degdi yanlıslıkla elime suruldu termal macun.

Bendedeki işlemcide aynı. Bendese aynı sorun var galiba çözüm undervoltta. Şu an bende araştırıyorum.

Oyun oynarken cok fazla test etmedim ama OCCT ile yuk bindirme yaparken 90 derece oluyor.

Sıvı sogutucu da jelatin yok termal macunun surulu oldugu yere bir plastik ile koruma altına almıslar hatta pompayı monte ederken elim degdi yanlıslıkla elime suruldu termal macun.

Oyun oynarken cok fazla test etmedim ama OCCT ile yuk bindirme yaparken 90 derece oluyor.

Bende oyunde 80 ile 90 derece arasında geziyor. Sanırsam çare undervoltta. Ama forumda yapan 1 kişi var ancak bu forumda yapmamış. Başka forumda birisi yardımcı olmuş.

Bende de boşta 49 derece en az 48 oyunda 60-65 max occt de 86 derece max soğutucu nzxt kraken 360 bende boşta millet 40-45 nasıl alıyor onu çözemedim -25 undervolt yaptım tüm çekirdeklere yine 49 altına düşmüyor garip ama.
Bende oyunde 80 ile 90 derece arasında geziyor. Sanırsam çare undervoltta. Ama forumda yapan 1 kişi var ancak bu forumda yapmamış. Başka forumda birisi yardımcı olmuş.

Bende de boşta 49 derece en az 48 oyunda 60-65 Max OCCT de 86 derece Max soğutucu NZXT Kraken 360 bende boşta millet 40-45 nasıl alıyor onu çözemedim -25 undervolt yaptım tüm çekirdeklere yine 49 altına düşmüyor garip ama.

Bana da yardımcı olablir misin bende undervolt yapmak istiyorum. Konuda açtım belki anakartlarımız farklı olabilir profilimden bakıp konuma cevap yazarsan sevinirim.

Bana da yardımcı olablir misin bende undervolt yapmak istiyorum. Konuda açtım belki anakartlarımız farklı olabilir profilimden bakıp konuma cevap yazarsan sevinirim.
MSI b850 anakartım seninde MSI heralde yaptığım ayarları atayım sen 20 dene önce 25 sonra olursa dene.
20250706_154238.webp
20250706_154258.webp