Vakit geldi. Vatan indirime soktu anakartı. Şimdi tek tek alıyorum hocam bütün parçaları. Heyecan bastı :D bir bakar mısınız rica etsem yanlış uyumsuz seçtiğim bir parça yok değil mi stres oldum iyice. Bayağı para bayılacağım. Bu arada bu parçaların beyaz alternatifi de var. Acaba sistemi beyaz mı toplasam diye düşünüyorum bir yandan.

Vatan kartların fiyatını önce artırıp, sonrasında %10 indirim tanımlamış gibi. İndirim değil de bindirim gibi olmuş. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
O anakart diğer sitelerde de aynı fiyat, hocam. En düşük 19.5 yani. Daha ucuza satan yer yok, maalesef :D

Sorun yok gibi, 6 tane Reverse, 3 tane düz fan al. AIO'dan arta kalan 2 fanı egzoz tak. 1 fanı da RAM aktif soğutma için tak, A-die gelirse Kingston. Kaçarın yok artık. 1 fan boşta bırakılmaz.

@Krmm Gerçi AIO arkasında kendi fanları kalsın 3 adet, önüne 3 tane Reverse takarsın. 2 tane düz fan al egzoz için. Ters söyledim. Kasa arkası ya da yanı görünmez bu modelde.

Sorun yok gibi, 6 tane Reverse, 3 tane düz fan al. AIO'dan arta kalan 2 fanı egzoz tak. 1 fanı da RAM aktif soğutma için tak, A-die gelirse Kingston. Kaçarın yok artık. 1 fan boşta bırakılmaz.

@Krmm Gerçi AIO arkasında kendi fanları kalsın 3 adet, önüne 3 tane Reverse takarsın. 2 tane düz fan al egzoz için. Ters söyledim. Kasa arkası ya da yanı görünmez bu modelde.
Hocam şöyle olacak. Kasa altına 3 tane reverse alacağım. Kasa arkası egzoz kısmına 2 tane düz alacağım. Kasanın yan paneline takacağım AIO için 3 adet daha reverse alacağım. Kasanın arka tarafındaki AIO kısmında da zaten AIO'nun kendi fanları olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şöyle olacak. Kasa altına 3 tane reverse alacağım. Kasa arkası egzoz kısmına 2 tane düz alacağım. Kasanın yan paneline takacağım AIO için 3 adet daha reverse alacağım. Kasanın arka tarafındaki AIO kısmında da zaten AIO'nun kendi fanları olacak.

Tamam doğru, bu şekilde uygun olur. Arkadaki görünmez kendi fanları.

@Ayhan Dönmez hocam, üst mesajıma bakar mısınız rica etsem? Son kontrolleri yapalım.

İki fanın kıyası:

1776540630269.webp

1776540690511.webp

Sayfayı %250 büyüttüm, sarı kırmızı LED'lere odaklandım, hem de Carbon serisi. İsveç bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre; MSI anakart sahipleri diğer markalara takriben daha zor ikna oluyormuş @LH44. İsveç bilim adamlarının Ayhan hocamızdan haberi yok tabii, gelip direkt ona sorabilirlerdi. :terssurat: Kart niye aynı anda hem CPU hem RAM uyarısı veriyor? Tweak ayarlarından dolayı mı? Uğraşırız hocam, maksat gönüller bir olsun. Ben zaten sizin konulara baka baka öğreniyorum, sorunları çözelim. Yalnız forumda MSI anakartlı konulara bakmaya başladım, hastalık mı yapıyor bu iş? Bundan sonra sistemi direkt satın diyeceğiz sanırım. @Ayhan Dönmez.

Sistemimdeki CPU ve RAM: