ASUS ile hiçbiri yarışamaz bence ama fazladan para vermeni de istemem. @Riaki Clear CMOS yapmadan ya da BIOS Update yapmadan sistem Boot etmiyordu örneğin, X870 Aorus'tan bahsediyorum. Bu tarz bir işlem gerekebilir sende. @Krmm Çok fazla senaryo gördük, hepsi birbirine giriyor, benziyor. Sorunsuz diyebileceğimiz bir kart, bir elin parmağı kadar sanırım.

Hocam X870 Aorus Elite ile ROG B850E arasında 4-5 bin TL fark var. Bu para benim için önemli değil. Tek istediğim şey şu:

1- RAM ayar çektiğimizde sorunsuz çalıştırsın.

2- Q-CODE konusunda hangi marka daha başarılı? ASUS'un Q-CODE'si daha iyi sorun tespiti mi sağlıyor yoksa Gigabyte'ın mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam X870 Aorus Elite ile ROG B850E arasında 4-5 bin TL fark var. Bu para benim için önemli değil. Tek istediğim şey şu:

2- Q-CODE konusunda hangi marka daha başarılı? ASUS'un Q-CODE'si daha iyi sorun tespiti mi sağlıyor yoksa Gigabyte'ın mı?

Bu söylediklerinin cevabı, ASUS. ASUS'ta da ama son sürüme güncelle BIOS'u, ondan önce EXPO vs. açma. BIOS güncelledikten sonra format atarsın hatta. Dahili grafik kapalı şekilde, iGPU her daim kapalı kalsın. Windows Update iGPU Driver indirip oyunlarda Drop sorunu yaptırabiliyor. DDU ile silmek vs. gerekir öyle bir durum olursa. APU Driver kurmayın, iGPU açık kalırsa da Update Auto kuruyor.

AGESA 1.3.0.1 olacak, bu BIOS optimize. Eğer Beta'dan çıkmazsa bunu kur, diğer modellerin bu sürümü Official olarak paylaşıldı. Sende de öyle olacaktır, ASUS'ta sorun değil Beta olup olmaması.

Bu söylediklerinin cevabı, ASUS. ASUS'ta da ama son sürüme güncelle BIOS'u, ondan önce EXPO vs. açma. BIOS güncelledikten sonra format atarsın hatta. Dahili grafik kapalı şekilde, iGPU her daim kapalı kalsın. Windows Update iGPU Driver indirip oyunlarda Drop sorunu yaptırabiliyor. DDU ile silmek vs. gerekir öyle bir durum olursa. APU Driver kurmayın, iGPU açık kalırsa da Update Auto kuruyor.

AGESA 1.3.0.1 olacak, bu BIOS optimize. Eğer Beta'dan çıkmazsa bunu kur, diğer modellerin bu sürümü Official olarak paylaşıldı. Sende de öyle olacaktır, ASUS'ta sorun değil Beta olup olmaması.

Bu linkteki B850-E olan anakartın karşısındaki indir butonuna basıp onu indireceğim, yani değil mi? Beta BIOS 1654 yazanı yani.

@Ayhan Dönmez @LH44 Hocam bir şey danışacaktım sizlere.

Şu Vision Compakt kasanın yan paneline sıvı soğutma koyacağım. Push-pull yapmayı düşünüyorum. Radyatörün üstüne 3 tane reverse, kasanın arka kısmındaki radyatörün üstüne de 3 tane düz fan takıp, yani bu 6 fan içeri hava üfleyecek şekilde konumlanmış olacak. Doğru mu yapıyorum? Yoksa bu 6 fan havayı içeri çekmek yerine dışarı mı itmeli?

1.webp

3+3 push pull dediklerinizin yönü ne tarafa olacak hocam? Radyatöre takacağım 6 fanın 6'sı da içeri mi üfleyecek, dışarı mı?

1776533649674.webp

@Krmm Push-Pull böyle yapmazsan Reverse fan ile, soğutmada sıkıntı yaşarsın CPU için. Bu kasada aklında olsun, Mesh'teki durumdan farklı sizdeki durum.

2 egzoz, 3 intake alt, 3+3 push pull.
On numara soğutuyor.

Bu Side Panel'deki radyatör ön yüz Reverse fanlar, PST ya da Daisy Chain özelliği yoktu. 3'lü çoklayıcı ile mi bağladınız önerdiğim?

Eki Görüntüle 241785

@Krmm Push-Pull böyle yapmazsan Reverse fan ile, soğutmada sıkıntı yaşarsın CPU için. Bu kasada aklında olsun, Mesh'teki durumdan farklı sizdeki durum.
Hocam şöyle özetleyim, aklımda soru işareti kalmasın. Sizi doğru anladım sanırım.

Alta reverse
Egzoza düz

Yan paneldeki sıvı soğutucunun kasa içindeki tarafına reverse, kasa arkasındaki tarafına düz fan takacağım. Yani kasa arkasındaki fanlar içeri doğru radyatöre üfleyecek. Ön taraftaki radyatör fanları da o havayı içeri alacak. Doğru değil mi?

hocam şöyle özetleyim aklımda soru işareti kalmasın. sizi doğru anladım sanırım.

alta reverse
egzoza düz

yan paneldeki sıvı soğutucunun kasa içindeki tarafına reverse , kasa arkasındaki tarafına düz fan takacam. yani kasa arkasındaki fanlar içeri doğru radyatöre üflücek. ön taraftaki radyatör fanları da o havayı içeri alacak. doğru dimi ?

Doğru, 3+3 toplamda 6 tane Reverse fan lazım. Diğer hepsi düz fan olacak.

Reverse fanı da, sendeki AIO'nun aynı ayarda bir Reverse fan alman lazım. Örneğin Arctic P12 Pro gibi.

Doğru, 3+3 toplamda 6 tane Reverse fan lazım. Diğer hepsi düz fan olacak.

Reverse fanı da, sendeki AiO'nun aynı ayarda bir Reverse fan alman lazım. Örneğin Arctic P12 Pro gibi.

Aynı ayarda derken?

Alta ve AiO'ya takacağım reverse fanlar şu olacak https://wraithesports.com/products/asiahorse-dawn-pro-120mm-kasa-fani?variant=49882646216897

AiO ise şu olacak, bunun orijinal fanlarını kasa arkasına takacağım: https://www.akakce.com/islemci-sogu...-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,1347737366.html

Sıkıntı olur mu?

Aynı ayarda derken?

Alta ve AiO'ya takacağım reverse fanlar şu olacak https://wraithesports.com/products/asiahorse-dawn-pro-120mm-kasa-fani?variant=49882646216897

AiO ise şu olacak, bunun orijinal fanlarını kasa arkasına takacağım: https://www.akakce.com/islemci-sogu...-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,1347737366.html

Sıkıntı olur mu?

Arctic ya da Lian Li performansı alamazsın, Atmos performansı alamazsın. Push-Pull tolere eder, statik basıncı düşük bu fanların. 1800 RPM zaten.