Almayım hocam, İnventus'tan çöp bile almayın.
Daha bugün yaşadığım sorunlar silsilesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
9800X3D öneririm hocam. Fiyat farkına değmez bence ve 19.000 TL'ye B850 almayın lütfen.
İşlemci 4K fark oynuyor, çok bir şey değil benim için. Oyunda ise 70 FPS fark ediyor. 600 Hertz monitör var. 70 FPS az değil yani, o yüzden o işlemciye karar vermiştim. Anakart olarak ise B850E yerine alabileceğim tek anakart şu

Bu parayı da bu anakarta veresim gelmiyor. Çünkü X serisi bir anakarta ihtiyacım yok yani. Hiçbir özelliğini kullanmayacağım.

9850X3D yerine 9800X3D seçseniz çok bir şey kaybetmezsiniz. Üsttede hocamın dediği gibi B850'ye 19k vermenize gerek yok hatta overclock ile uğraşmayacaksanız 13-14K'lık bir B850 veya X serisi her türlü götürür. Bir de bence soğutucuya biraz fazla bütçe ayırmışsınız hatta gereksiz fazla.

PSU göremedim acaba elinizde var mı?
PSU 850 Watt var, şu an idare edecek. Soğutucu tamamen görsellik için. Anakart ise Asus olsun istediğim için onu seçmiştim.

Hangi tür oyun oynayacaksınız peki daha çok?

Ekstra olarak genel bir bütçe belirtirseniz daha iyi olur.
Rekabetçi ve hikayeli oyunlar oynuyorum. Hikayeli oyunlar için 4K OLED'im var. Rekabetçi oyunlar için 600 Hertz Zowie var elimde. Sistem parçaları için toplam bütçem ekran kartı, PSU, SSD hariç şekilde 110 bin falan.

işlemci 4k fark oynuyor çok bişe değil benim için. oyunda ise 70 fps fark ediyor. 600 hertz monitör var. 70 fps az değil yani o yüzden o işlemciye karar vermiştim. anakart olarak ise b850e yerine alabileceğim tek anakart şu

bu parayı da bu anakarta veresim gelmiyor. çünkü X serisi bir anakarta ihtiyacım yok yani. hiçbir özelliğini kullanmıcam
RAM'lere aktif soğutma düşünmüyor musunuz halen? Bu FPS olayına takıksan Timing sıkmak gerekecek. X3D'de de fark var CS'de. 50 FPS kaybetmeye değer mi? Tek yapmanız gereken bu tarz:

1776442355989.webp

1776442383508.webp

1776442368056.webp

İşlemci 4K fark oynuyor çok bir şey değil benim için. Oyunda ise 70 FPS fark ediyor. 600 Hertz monitör var. 70 FPS az değil yani o yüzden o işlemciye karar vermiştim. Anakart olarak ise B850e yerine alabileceğim tek anakart şu.

Bu parayı da bu anakarta veresim gelmiyor. Çünkü X serisi bir anakarta ihtiyacım yok yani. Hiçbir özelliğini kullanmayacağım.

Hocam hangi oyunda 70 FPS fark ediyor? Bu paraya anakart almanıza gerek yok 14-15k bandında bir X seriside işinizi görecek zaten.

İnventus'u şimdilik eledik, anakart bütçesi iyiyse X870 serisine yönel, Gigabyte X870e Aorus Elite'ya da ASUS'un X serilerine göz atalım, anakartın arka panelinde mutlaka BIOS sıfırlama ve Update tuşu olsun, o RAM'ler olmaz bence, işlemci olarak tavsiyeniz ne hocam RAM işi zaten sizde @Ayhan Dönmez.