- Makaleler
- 1
@X99 @PC Uzmanı Bir inceleyelim, Inventus aynı sıkıntı olur mu?
Almayım hocam, İnventus'tan çöp bile almayın.Evet, büyük gün geldi benim için. Yarın yeni sistemimi tek tek almaya başlayacağım. Son kontrolleri yapmak adına, bakar mısınız, her şey iyi duruyor mu?
İşlemci 4K fark oynuyor, çok bir şey değil benim için. Oyunda ise 70 FPS fark ediyor. 600 Hertz monitör var. 70 FPS az değil yani, o yüzden o işlemciye karar vermiştim. Anakart olarak ise B850E yerine alabileceğim tek anakart şu9800X3D öneririm hocam. Fiyat farkına değmez bence ve 19.000 TL'ye B850 almayın lütfen.
PSU 850 Watt var, şu an idare edecek. Soğutucu tamamen görsellik için. Anakart ise Asus olsun istediğim için onu seçmiştim.9850X3D yerine 9800X3D seçseniz çok bir şey kaybetmezsiniz. Üsttede hocamın dediği gibi B850'ye 19k vermenize gerek yok hatta overclock ile uğraşmayacaksanız 13-14K'lık bir B850 veya X serisi her türlü götürür. Bir de bence soğutucuya biraz fazla bütçe ayırmışsınız hatta gereksiz fazla.
PSU göremedim acaba elinizde var mı?
Rekabetçi ve hikayeli oyunlar oynuyorum. Hikayeli oyunlar için 4K OLED'im var. Rekabetçi oyunlar için 600 Hertz Zowie var elimde. Sistem parçaları için toplam bütçem ekran kartı, PSU, SSD hariç şekilde 110 bin falan.Hangi tür oyun oynayacaksınız peki daha çok?
Ekstra olarak genel bir bütçe belirtirseniz daha iyi olur.
RAM'lere aktif soğutma düşünmüyor musunuz halen? Bu FPS olayına takıksan Timing sıkmak gerekecek. X3D'de de fark var CS'de. 50 FPS kaybetmeye değer mi? Tek yapmanız gereken bu tarz:işlemci 4k fark oynuyor çok bişe değil benim için. oyunda ise 70 fps fark ediyor. 600 hertz monitör var. 70 fps az değil yani o yüzden o işlemciye karar vermiştim. anakart olarak ise b850e yerine alabileceğim tek anakart şu
bu parayı da bu anakarta veresim gelmiyor. çünkü X serisi bir anakarta ihtiyacım yok yani. hiçbir özelliğini kullanmıcam
Olur mu olur hocam; Inventus'tan her şey beklenir.@X99 @PC Uzmanı Bir inceleyelim, Inventus aynı sıkıntı olur mu?
Lexar'ı alacaktım da stok bitmiş, mecbur Kingston'a kaldım. Yoksa Lexar'ı kesin alacaktım.RAM'lere aktif soğutma düşünmüyor musunuz halen? Bu FPS olayına takıksan Timing sıkmak gerekecek. X3D'de de fark var CS'de. 50 FPS kaybetmeye değer mi? Tek yapmanız gereken bu tarz:
Eki Görüntüle 241481
Eki Görüntüle 241483
Eki Görüntüle 241482
İşlemci 4K fark oynuyor çok bir şey değil benim için. Oyunda ise 70 FPS fark ediyor. 600 Hertz monitör var. 70 FPS az değil yani o yüzden o işlemciye karar vermiştim. Anakart olarak ise B850e yerine alabileceğim tek anakart şu.
Bu parayı da bu anakarta veresim gelmiyor. Çünkü X serisi bir anakarta ihtiyacım yok yani. Hiçbir özelliğini kullanmayacağım.
RAM'lere aktif soğutma düşünmüyor musunuz halen? Bu FPS olayına takıksan Timing sıkmak gerekecek. X3D'de de fark var CS'de. 50 FPS kaybetmeye değer mi? Tek yapmanız gereken bu tarz:
Eki Görüntüle 241481
Eki Görüntüle 241483
Eki Görüntüle 241482