valla hocam yani şu ram konusu çok canımı sıkıyordu. elimdeki ram'ler , şu alacağım anakartın qvl listesinde var gözüküyor. yani stabil çalışması gerekmiyor mu normal olarak ? 30 bin lira parayı boş yere vermek istemiyordum çünkü. ama sizin dediğinize göre stabil olmaz diyorsunuz kafam karışık valla bilmiyorum.Böyle düşünme, biz bu konular yüzünden gemi oyunu oynamak için B650 anakart ve 32 GB RAM'leri satıp tekrar B650 anakart ve CL değeri düşük 32 GB RAM aldık, anakartı düşür TUF serisi al 14 bin TL'lik, daha yeni yeşil sitede MSI B650 seri sıfır sistemi CL36 RAM ile kullanamadılar, RAM'leri başka MSI Pro serisine taktılar EXPO açmayı bırak ekran alamadılar, sistem ucuz pahalı önemli değil, sonuçta para vereceksin ucuz da olsa stabil kullanamadın mı bir anlamı yok, işin en kötüsü zamanın gençliğin boşa gidiyor. Son kararın nedir kafandaki planın nedir sen yeni sistem mi yapacaksın?
Detaylar
Kim cevapladı?Anakartın destek listesinde RAM'ler gözükebilir, stabil olmazsa sistemi boşuna almış olursun, kafanı karıştıran konu; anakart ve sıvı soğutmanın ASUS olması ve soğutmanın LCD ekranlı olması sanırım, hem performans hem de biraz görseli şekil olsun istiyorsun sanırım doğru mu?
doğrudur hocam hem performans hem de görsellik istiyorum sıvı soğutma konusunda biraz kafam karışık. şunu alacam da alınır mı bilmiyorumAnakartın destek listesinde RAM'ler gözükebilir, stabil olmazsa sistemi boşuna almış olursun, kafanı karıştıran konu; anakart ve sıvı soğutmanın ASUS olması ve soğutmanın LCD ekranlı olması sanırım, hem performans hem de biraz görseli şekil olsun istiyorsun sanırım doğru mu?
ASUS MAX Gaming LC 360 ARGB LCD 360mm Siyah Sıvı Soğutucu (90RC01G1-B0EAY0) - incehesap.com
ASUS MAX Gaming LC 360 ARGB LCD 360mm Siyah Sıvı Soğutucu (90RC01G1-B0EAY0) fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıkla
Doğrudur hocam hem performans hem de görsellik istiyorum sıvı soğutma konusunda biraz kafam karışık. Şunu alacağım da alınır mı? Bilmiyorum.
![]()
ASUS MAX Gaming LC 360 ARGB LCD 360mm Siyah Sıvı Soğutucu (90RC01G1-B0EAY0) - incehesap.com
ASUS MAX Gaming LC 360 ARGB LCD 360mm Siyah Sıvı Soğutucu (90RC01G1-B0EAY0) fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıklawww.incehesap.com
Alınır gayet performanslı bir soğutucu, başka bir yerde MSI soğutma yerine bu ürünün aldırdık, Ryzen 9 serisi ile kullanıyorlar. LCD ekranlı soğutucu yerine. Bir de şöyle bir durum var mesela, anakart ve soğutucuyu en ucuz bütçe de tutup, PC sensör panel alıp ka sanın içine koyabilirsin, çok güzel örnekleri var.
Lian Li 8.8″ Universal Ekran Beyaz (G89.SM088W.00) : Amazon.com.tr: Elektronik
www.amazon.com.tr
incelicem bunları çok teşekkür ederim. çok güzel duruyor mantıklı bir fikir.Alınır gayet performanslı bir soğutucu, başka bir yerde MSI soğutma yerine bu ürünün aldırdık, Ryzen 9 serisi ile kullanıyorlar. LCD ekranlı soğutucu yerine. Bir de şöyle bir durum var mesela, anakart ve soğutucuyu en ucuz bütçe de tutup, PC sensör panel alıp ka sanın içine koyabilirsin, çok güzel örnekleri var.
Lian Li 8.8″ Universal Ekran Beyaz (G89.SM088W.00) : Amazon.com.tr: Elektronikwww.amazon.com.tr
İnceleyeceğim bunları çok teşekkür ederim. Çok güzel duruyor mantıklı bir fikir.
Anakartın ASUS olması güzel. Ekranlı sıvı soğutmaya 20 k vermek mantıklı değil. Ramlerle çok sağlam hız aşırtması yapacaksan; kasayı beyaz Lian Li yapabiliriz, anakartı Gigabyte X870 tachyon yapabiliriz, bu anakart özellikle RAM ayarları için üretilmiş, soğutucuyu da Lian Li alabiriz, bu PC sensör paneli ile sistem hem beyaz olur, işlemci sağlam zaten hem daha performanslı olur, ya da istediğin model ASUS anakart modeline göre kurarız sistemi sorun yok, RAM'leri de al sat yapabilirsin, işin sonunda şöyle kahve içerken kasayı izlemesi bile keyif veriyor insana.
Son düzenleme:
hocam karar verdim şu şekilde alıyorum bu sitelerdenAnakartın ASUS olması güzel. Ekranlı sıvı soğutmaya 20 k vermek mantıklı değil. Ramlerle çok sağlam hız aşırtması yapacaksan; kasayı beyaz Lian Li yapabiliriz, anakartı Gigabyte X870 tachyon yapabiliriz, bu anakart özellikle RAM ayarları için üretilmiş, soğutucuyu da Lian Li alabiriz, bu PC sensör paneli ile sistem hem beyaz olur, işlemci sağlam zaten hem daha performanslı olur, ya da istediğin model ASUS anakart modeline göre kurarız sistemi sorun yok, RAM'leri de al sat yapabilirsin, işin sonunda şöyle kahve içerken kasayı izlemesi bile keyif veriyor insana.
Lian Li O11 Vision Compact Siyah Mid-Tower ATX Kasa (G99.O11VPX.S0) - incehesap.com
Lian Li O11 Vision Compact Siyah Mid-Tower ATX Kasa (G99.O11VPX.S0) fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıkla
bu gece vatanda 19.700 TL olacak öyle alacam
AMD Ryzen 7 9850X3D 4.7GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci - incehesap.com
AMD Ryzen 7 9850X3D 4.7GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıkla
Şu üstte attığım 6 bin tl olan sıvı soğutucuyu da almıcam İçime sinmedi çünkü. 20k olan RYUO olanı ilerleyen süreçte borcum bitince ekleme yapacam.
Hocam karar verdim şu şekilde alıyorum bu sitelerden.
![]()
Lian Li O11 Vision Compact Siyah Mid-Tower ATX Kasa (G99.O11VPX.S0) - incehesap.com
Lian Li O11 Vision Compact Siyah Mid-Tower ATX Kasa (G99.O11VPX.S0) fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıklawww.incehesap.com
bu gece vatanda 19.700 TL olacak öyle alacam
![]()
AMD Ryzen 7 9850X3D 4.7GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci - incehesap.com
AMD Ryzen 7 9850X3D 4.7GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıklawww.incehesap.com
Şu üstte attığım 6 bin TL olan sıvı soğutucuyu da almayacağım içime sinmedi çünkü. 20k olan ryuo olanı ilerleyen süreçte borcum bitince ekleme yapacağım.
Bu şekilde ilerle o zaman sorun yok. Linkteki anakartı da takip et, fiyat B850 civarına düşerse kaçırma. Yüksek işlemci ve RAM OC için daha stabil, tam performans alırsın, çok sınırlama yok.
ASUS ROG STRIX X870E-H GAMING WIFI AM5 DDR5 8000+(OC) MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
ASUS ROG STRIX X870E-H GAMING WIFI AM5 DDR5 8000+(OC) MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıkla
Hocam 2 haneli led ekranı (Q-CODE) olan anakart lazımdı bana. Attığınızda bu özellik yok maalesef. Yinede çok teşekkür ederim. Benim attığım anakart ile RAM o.c yapamam mı?Bu şekilde ilerle o zaman sorun yok. Linkteki anakartı da takip et, fiyat B850 civarına düşerse kaçırma. Yüksek işlemci ve RAM OC için daha stabil, tam performans alırsın, çok sınırlama yok.
![]()
ASUS ROG STRIX X870E-H GAMING WIFI AM5 DDR5 8000+(OC) MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
ASUS ROG STRIX X870E-H GAMING WIFI AM5 DDR5 8000+(OC) MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıklawww.incehesap.com
Hocam 2 haneli LED ekranı (Q-code) olan anakart lazımdı bana. Attığınızda bu özellik yok maalesef. Yine de çok teşekkür ederim. Benim attığım anakart ile RAM o.c yapamam mı?
Yapılır sorun yok sağlam anakart.