R9 270X için fan hızı ayarı önerisi

3787

Yetkin
Makaleler
5
Mafia Definitive Edition oynarken sıcaklık 75 dereceye çıkıyor ve fan hızı 2800-3000 RPM arasında çalışıyor ve çok ses geliyor ne yapmalıyım?
Ek olarak ekran kartı boştayken 1500RPM hızda çalışıyor belirtmek istedim.

Son düzenleme:
Mafia: Definitive Edition optimizasyon sorunlu bir oyun. Fan hızı pek değiştirmez. OC yapabilirsin ama 5-10 fps için kartın ömrünü kısaltmaya gerek yok.

Mafia: Definitive Edition optimizasyon sorunlu bir oyun. Fan hızı pek değiştirmez. OC yapabilirsin ama 5-10 FPS için kartın ömrünü kısaltmaya gerek yok.

Batman Arkham City de yüksek ayarlarda oynarken de aynı sorunu yaşıyorum.

Şöyle bir fan ayarı yapabilirsin, boşta da oyunda da sessiz çalışır. Tabi oyunda ne kadar ısınacak gözlemlemen lazım.

Dosya Ekleri

• asd.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 55
Isınma sorunu var mış. Direk başlığa göre yazmıştım. Afterburner ile kullanımlara bakar mısın? Değerlerde düşme oluyorsa ısı kaynaklı demektir.

Isınma sorunu var mış. Direk başlığa göre yazmıştım. Afterburner ile kullanımlara bakar mısın? Değerlerde düşme oluyorsa ısı kaynaklı demektir.

+75 derece 2800-3000 RPM arası çalışıyor.

Fan ayarını düşürürsen ısınma olur. Performansı düşer ellememenizi öneririm.
85-90 dereceye kadar tam gaz çalışacaktır, AMD 95 derecenin üzerinde throttling yapacağını belirtmiş.

Ben olsam 80 derecelerde sessiz çalışacak şekilde ayarlardım.
75 derecede bağırarak çalışmasının kimseye faydası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…