Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

i5 7500F

Becerikli
%28 fan hizi icin fena degil ancak o modelin fanlari zaten neredeyse %80'e kadar bile sessiz. Sahsen biraz fan egrisini agresiflestirirdim zira bellek sicakliklariniz Samsung bellek kullanan o model icin biraz yuksek.

Su anki derecelerle tam performans alirsiniz, o konuda sorun yok.

Kasamdan fazla denilebilecek kadar fan sesi geliyor o yüzden ses çok önemli değil. GPU fan hızını nasıl arttırırım? Fan eğrisi dediğiniz ne oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
GPU fan hızını nasıl arttırırım?
Fan egrisi ayarlamayi da, fan hizini manuel olarak arttirmayi da MSI Afterburrner uzerinden yapabilirsiniz.

1770578424795.webp

Afterburner'i indirin ve kurun. Ardindan acin. Bu gordugunuz yerde ''Auto'' butonuna tiklayip, sonra istediginiz fan hizina ayarlayip, tik isaretine basarak fan hizini manuel ayarlayabiliyorsunuz.

Fan egrisi ayarlamak icin de carka basip ayarlara girin ve ''Fan'' sekmesine gelip, en ustteki kutucugu tikleyin. Gerisi size kalmis.

1770578514193.webp

''Use firmware control mode'' tikini de tiklemenizi acikcasi oneririm. Fan egriniz daha saglikli calisir.

Bunun disinda kurduysaniz Radeon Software uzerinden de aynisini yapabiliyorsunuz. Performance > Tuning sayfasina gelip, ''Custom'' secin ve ''Fan Tuning'' ayarinin tikini acin. Gerisi sizde.
X derecede Y devirde fan donmeli gibisinden ayarlanmis bir grafik. 70 derecede %90 olsun gibi mesela.
Hm, ilginc. Wattman yemissiniz, bu yuzden fan ayarlariniz da sifirlanmis olacaktir. Bu seferlik tesaduf sonucu yemissiniz diyelim.
Wattman hakkında bir bilgim yok, bu olay sorun yaşatabilecek bir şey mi ileride tekrarlar mı?

Bu ayarlarla daha iyi oldu yanındayken uğultu ile karışık fan sesi geliyor, yan odadan duyulmuyor.

Ekran Görüntüsü (2).webp

Wattman hakkında bir bilgim yok, bu olay sorun yaşatabilecek bir şey mi ileride tekrarlar mı?
Tekrarlanacagini sanmiyorum. Tekrarlanirsa konu acin derim ancak tekrarlanmasi icin bir sebep goremiyorum su an.
Bu ayarlarla daha iyi oldu yanındayken uğultu ile karışık fan sesi geliyor, yan odadan duyulmuyor.

Eki Görüntüle 225807
Acikcasi daha zaten ne kadar ayarlanabilir bilmiyorum, sizi yeterince tatmin ettiyse ne guzel.

Mevcut sesi çok rahatsız etmiyor, son değerler nasıl sizce?
Gayet iyi.
Adrenalin'de birkaç ayar daha var performans ile ilgili onlarda değişiklik yapsak bir şeyler değişir mi?
Performans konusunda memnunsaniz, ellemeye gerek yok. Frekans arttirmaya baslarsaniz fan hizini da tekrardan arttirmaniz gerekecek zira. Yine de isterseniz guc limitinizi %10 ekstra olacak sekilde saga cekip, kaydedebilirsiniz. Bunun stok frekanslarda sicakliklara pek etkisi yok.