R9 5900x & RTX 4070Ti sistemde mavi ekran

Liberteen

Üstün
Yer
China
Herkese merhaba. Bir arkadaşım adına konu açıyorum.

Kendisi durduk yere düzenli olarak mavi ekran almakta.

Aldığı en son mavi ekran şu şekilde:

Stop code: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Minidump 3 farklı dosya oluşturmuş.

Minidump
Minidump 2
Minidump 3

Sistem özellikleri: R9 5900X, RTX 4070Ti, 2x16GB 3200MHz DDR4, Samsung 990 Pro 2TB

Ben minidump dosyalarını incelemediğim için konusunu açıp yardım istemeyi düşündüm. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Problemi yaşayan benim, sağolsun arkadaşım benim için başlık açtı. Teknik konuda benden daha iyi olduğu için burada yazılanları daha iyi anlayıp yanıt verebilir. Sorun şöyle oldu, kasa ve içindeki parçaların led ışıklarını değiştirmek için Asus Armoury'e girdim. Güncellenmesi gereken sürücülerin olduğunu söyledi, yaklaşık 5 tane. Hepsini indir ve güncelle dedim. Bir süre sonra bitti ve bilgisayara restart atmamı istedi.

Restart attım, tam Windows'un şifre girme ekranı geldiği an bu mavi ekran hatası oldu.

Dosyayı nasıl bu kadar detaylı okuyabiliyorsunuz?

Selam,

3 tane dosya var, bunların hepsi bir anda oldu ve bitti mi? Nedir bu durumun tam olarak akıbeti? Sadece sürücü yükledin ve böyle mi oldu? Anlayamadım pek. 2 dosya yukarıda bahsettiğim şekilde patlamış, sistem boşta ve mavi ekran veriyor.

Selam yeniden,

Dediğim gibi kasanın ışıklarını değiştirmek için Armoury programına girdim, güncellemeleri yaptım, yaklaşık 10 dakika sürdü, bitince restart atmamı istedi program. Restart attıktan sonra her şey normal şekilde açıldı, tam Windows şifre ekranında bu mavi ekran hatasını verdi. Burada minidump dosyaları istendiği için girip baktığımda bu 3 dosyayı gördüm. Daha önceden mi oluştular, yoksa bu hata üzerine mi oluştular bilmiyorum.

Bu arada minik bir edit yapmak istiyorum, düzenli olarak mavi ekran almıyorum. Bir de 2x16 RAM değil 2x32, ancak bu bir şeyi değiştirir mi sistemsel sorun olarak bilmiyorum, sadece bunları da düzeltmek istedim.

@bicy AI Suite 3 programını sildim. Henüz mavi ekran alıp almadığımı bilmiyorum, ilerleyen zamanlarda gözlemleyip tekrar konuyu güncellerim. Şimdilik mavi ekran adına bir sorun yok. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…