Utku92

Üstün
Makaleler
1
Sistemde 3090 ROG var. İşlemci 5950X. Undervolt da çekirdekleri sabitledim. Normal stock da fanlar çok kafa ütülüyor. Daha önce Prime95 de 4.2 GHz 1.21 watt değerini kabul etti kapanmadı. Bazı karşılaştırma ve testler yaptım. Sizce kayıp kabul edilebilir düzeyde midir? Cyberpunk'da GPU 70 CPU da 70 gibi oluyor stock da. 4.2 de 50 derece CPU, 70 civarı aynı sıcaklık GPU. Ancak VRAM'ler 5 derece daha soğuk 2 FPS de AVG var yani düşüyor ortalama olarak. Diğer testleri ekleyeceğim. Bu arada ekran kartı undervoltu da düşünüyorum onu da sonra ilave ederim. O konuda da fikir verirseniz sevinirim.
Geekbench 6 stock CPU.

cpustok.webp

Geekbench 6 undervolt 4.2 GHz.

cpu4.2undervolt.webp

Geekbench 6 GPU OpenCL stok.

stokopencl.webp

Geekbench 6 GPU OpenCL undervolt 4.2 GHz.

4.2undervoltopencl.webp

Geekbench 6 GPU Vulkan stock.

gpustockvulkan.webp

Geekbench 6 GPU Vulkan undervolt 4.2 GHz.

vulkan4.2undervolt.webp

Cinebench R24 stock.

stock.webp

Cinebench R24 undervolt 4.2 GHz.

cpuoc4.2.webp

Yorumlarınızı bekliyorum. İyi sosyaller.

Konuyla alakasız ama M1 çipinin 5950X'i tekli çekirdekte sollaması/yakın değerler vermesi cidden şaşırtıcı, her ne kadar sentetik testler tamamen gündelik kullanımı yansıtmasa da. Umarım yakın zamanda ARM daha çok yaygınlaşır ve Apple oyun işinin üzerine daha çok düşer de güç tüketimi çok daha düşük olan verimlilik canavarı M çiplerden tam manasıyla faydalanabiliriz.

Yapıştır bir Noctua bak keyfine.

U12a vardı sattım. Aslında sessiz çalışıyordu ancak tam soğutmuyor gibiydi. Dnin yeni serisi çok güzel ama korkum Reddit'e de yazdım bende özel NVMe soğutucusu var sığmaz diye düşünüyorum. Şu an kasa çok sessiz çalışıyor. En iyi AiO diye çok araştırıp ek nucleus 360 almıştım ama hiç memnun değilim uçak motoru gibi çalışıyor. 420mm sıvı soğutma düşünüyorum.

U12a vardı sattım. Aslında sessiz çalışıyordu ancak tam soğutmuyor gibiydi. Dnin yeni serisi çok güzel ama korkum Reddit'e de yazdım bende özel NVMe soğutucusu var sığmaz diye düşünüyorum. Şu an kasa çok sessiz çalışıyor. En iyi AiO diye çok araştırıp ek nucleus 360 almıştım ama hiç memnun değilim uçak motoru gibi çalışıyor. 420mm sıvı soğutma düşünüyorum.
Bende Arctic 360 var D15S daha iyi soğutuyordu ve kesinlikle çok daha sessiz. Düz D15 sıkıntı yapabilir ama D15S sorun yaratmaz.

Bende Arctic 360 var D15s daha iyi soğutuyordu ve kesinlikle çok daha sessiz. Düz D15 sıkıntı yapabilir ama D15s sorun yaratmaz.

https://www.thermalright.com/product/hr-09-2280-pro-black/ bu soğutucu var. Çok araştırmıştım bunu inanılmaz soğutuyor özel pad de ekledim. D15 G2 serisi efsane sığar mı acaba? İki tane var altlı üstlü aldım. Bir tek Amazon Japonya'da var satışı.

Kasa da HAF 700 EVO o konuda sıkıntım yok. 420 mm sıvı soğutma da olur. İşlemciyi dizginleyecek bir şey.