Evet arkadaşlar sorunum bu. Normalde bu işlemci 38000-40000 arası alıyor ve ben yaptığım testte 35347 puan aldım. Yani bunun sebebi nedir, hatalı işlemci mi denk geldi yoksa?
Sıcaklığa bağlı frekans kısıyor. Düşük puan alma sebebin o. Soğutucunla alakalı bir de bu işlemciler asla tak çalıştır işlemcisi değil, optimize etmen lazım yüksek puan istiyorsan. Tak çalıştır için sağlam bir AIO gerekiyor, render için kullanmıyorsan problem olmaz ama, renderdeki durum bu.

Diğer arkadaşın dediğine katılıyorum soğutma problemi yaşıyorsunuz.

Ya hocam bu düşük puan alınca bir de sistemimde stutter var işlemciden şüpheleniyorum ve sıcaklık problemi varsa hangi sıvı soğutmayı önerirsiniz LCD ekranlı hocam.

Sıcaklığa bağlı frekans kısıyor. Düşük puan alma sebebin o. Soğutucunla alakalı bir de bu işlemciler asla tak çalıştır işlemcisi değil, optimize etmen lazım yüksek puan istiyorsan. Tak çalıştır için sağlam bir AiO gerekiyor, render için kullanmıyorsan problem olmaz ama, renderdeki durum bu.

Soğutma ne önerirsiniz hocam LCD ekranlı bildiğiniz gibi stutter konusu açmıştım bir de işlemci düşük skor alınca burada stutter işlemcidendir dedim ama skor aşırı düşük geldi bana.

Ya hocam bu düşük puan alınca bir de sistemimde stutter var işlemciden şüpheleniyorum ve sıcaklık problemi varsa hangi sıvı soğutmayı önerirsiniz LCD ekranlı hocam.

Soğutma ne önerirsiniz hocam LCD ekranlı bildiğiniz gibi stutter konusu açmıştım bir de işlemci düşük skor alınca burada stutter işlemcidendir dedim ama skor aşırı düşük geldi bana.
LCD şart mı ve bütçe ne kadar, senin ekran kartını da halletmen gerekli aynı zamanda, 105-110 hotspot ile oyun oynaman çok mümkün değil.

20k hocam şimdi de Single Core yaptım 1969 puan aldı normal mi bu sizce.

LCD şart mı ve bütçe ne kadar, senin ekran kartını da halletmen gerekli aynı zamanda, 105-110 hotspot ile oyun oynaman çok mümkün değil.

Hocam dekor yapıyorum yani gaming odası yapıyorum LCD olması lazım. Bu arada Single Core de 1969 puan aldı normal mi?

20k hocam şimdi de Single Core yaptım 1969 puan aldı normal mi bu sizce.

Hocam dekor yapıyorum yani gaming odası yapıyorum LCD olması lazım. Bu arada Single Core de 1969 puan aldı normal mi?
2K civarı alıyor normal sayılır. LCD bu model olabilir ama indirime girmesini bekle istersen Cuma 22.00'da arada giriyor.

Hocam bu benim MSI MPG coreliquit K360 ile aynı seviyede zaten biraz daha iyisi ne vardır.
Daha iyisi diye bir şey yok, elindeki de yeterli bir soğutucu aslında. Push-pull yapabilirsin, çok da para dökmeye gerek yok. Gereksiz masraf olur bundan sonrası. All Core -20 undervolt dene, tekrardan bak sonuçlara. @burak_ats

PBO-Advanced PBO Limits-Motherboard Curve Optimizer-All Cores -20 değerini ver, sonrasında R23 bak tekrardan.

Daha iyisi diye bir şey yok, elindeki de yeterli bir soğutucu aslında. Push-pull yapabilirsin, çok da para dökmeye gerek yok. Gereksiz masraf olur bundan sonrası. All Core -20 undervolt dene, tekrardan bak sonuçlara. @burak_ats

PBO-Advanced PBO limits-motherboard Curve Optimizer-all cores -20 değerini ver, sonrasında R23 bak tekrardan.

Tamam dır hocam deneyeceğim.