Bu dosyada ne yazık ki tam oluşmamış. hiçbir komut çalışmıyor ve oluşan modüllerde muallakta. Çağrı yığını yok. Ama şöyle bir sonuca vardım:
[CODE highlight="15"]CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION (109)
This BugCheck is generated when the kernel detects that critical kernel code or
data have been corrupted. There are generally three causes for a corruption:
1) A driver has inadvertently or deliberately modified critical kernel code
or data. See http://www.microsoft.com/whdc/driver/kernel/64bitPatching.mspx
2) A developer attempted to set a normal kernel breakpoint using a kernel
debugger that was not attached when the system was booted. Normal breakpoints,
"bp", can only be set if the debugger is attached at boot time. Hardware
breakpoints, "ba", can be set at any time.
3) A hardware corruption occurred, e.g. failing RAM holding kernel code or data.
Arguments:
Arg1: a3a015da4f78d5e6, Reserved
Arg2: 0000000000000000, Reserved
Arg3: 0000000000000000, Failure type dependent information
Arg4: 0000000000000108, Type of corrupted region, can be
[/CODE]
Kod:
18: kd> !error 108
Error code: (NTSTATUS) 0x108 (264) - An open/create operation completed while an opportunistic lock (oplock) break is underway.
Burdaki oplock denen şey bir tür kilit anlamına geliyor. Bir windows ya da herhangi bir işletim sistemi verileri yerel olarak önbelleğe alabilmek için oplock talep eder, böylece ağ trafiğini azaltır ve görünür yanıt süresini iyileştirir. Uzak sunuculara sahip sistemlerdeki ağ yönlendiricilerinin yanı sıra yerel sunuculardaki istemci uygulamaları tarafından da kullanılır. Bir çeşit bağlantı yolu. Aldığın hata da başarılı bir bağlantı oluşturma işlemi bir oplock kesintisiyle sonuçlanması sebebiyle ortaya çıkmış. Mevcut hata ilgili mavi ekran dosyasına ilişkili bile değil gariptir ki.
Sana burda önerebileceğim 2 şey disk ve RAM testi olur ki bugüne kadar test etmediğine inanmıyorum da. RAM'ler zaten Jedec frekansında çalışıyorlar.
/
One possible cause of this bug check is disk corruption. Corruption in the third-party file system or bad blocks (sectors) on the hard disk can induce this error./
Olay raporlarını paylaş:
Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak
Önceki mavi ekran kodu kesilmiş, demek ki o konudaki çözüm yeterli olmuş.