R9 9800X3D & G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz CL30 overclock nasıl yapılır?

Bu hata vermezse sıkıntısız kullanırsın. SoC'yi bu sefer düzgün vermişsin. Öncekini yanlış verdiğin için sorun vardı.

Emin olmak için test süresini 3 saate çıkarmıştım. Sorunsuz bitirdi şu an da. SoC işini de AMD Overclocking moduna alarak çözdüm dediğiniz gibi.

@Ayhan Dönmez hocam Micro takılmalar yapıyor sistem. Sizce neden olabilir?

@Ayhan Dönmez hocam 6400-CL28 test ediyorum. Son değerlerden sadece tRFC 512 olarak değiştirdim. Bir de Bellek Voltajını 1.65v olarak ayarladım. İşlemci PBO iptal edip. 1.245v 5.425 GHz olarak statik değere sabitledim. Şu an Y-Cruncher üzerinden test yapıyorum. Daha öncesinde 6400 boot bile etmemişti

Son düzenleyen: Moderatör:

Uç senaryolar, her şey beklenir. Stabilliğinden emin olun, şu konuda verdiğim ek ayarları uygulayın:

Aktif soğutma şart, özellikle 60 dereceyi geçerse sorun yapar. tREFI ve tRFC burada sorumlu.

Şu anda 40 derece SPD sıcaklıkları. Kasaya 3 adet Arctic P12 Pro daha ekledim sonradan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda 40 derece SPD sıcaklıkları. Kasaya 3 adet Arctic P12 Pro daha ekledim sonradan.

O konudaki ek ayarları da uygula senin BIOS'ta olanları, ekstra fayda eder performansa. Gereksiz olan özellikleri kapatmak lazım. Ne kadar soğutursan o kadar verim alırsın. Yazın daha da problem, CPU IOD ve RAM SPD sıcaklık dikkat etmek lazım, ne kadar düşük olursa o kadar çok verim alırsın. Hata da vermez böylece.

Bank Refresh Mode Normal alıp bu şekilde dene:

Eki Görüntüle 229942

MCR, PDM, iGPU, Fast Boot kapalı kalsın.

Nitro ve Robust Enable, 1-2-1 uygula.
Şu kısmı uygulacağım değil mi hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…