SHERLOCKED

Başarılı
Selam. PBO Curve Optimizer'den sadece negative 40 yaptım başka hiçbir şeye dokunmadım. Ne düşünüyorsunuz? Ne önerirsiniz?

HWMonitor 29.12.2025 14_29_39.webp

Yaklaşık 7 dakikalık Cinebench sonrası.

-40 bana da biraz yüksek geldi, işlemcinin en çok kullanılan çekirdeklerini tespit et, ekran görüntüsüne bakılırsa Core 7 ve Core 9 en çok kullanılan iki çekirdek gibi görünüyor. Bu iki çekirdeğe -25 offset ver, diğerlerine -15 offset ver daha sağlıklı bir ayar olur. Tüm çekirdeklerden eşit oranda kısmana gerek yok.

Daha ince ayar istersen şöyle de yapılabilir:

En çok kullanılan çekirdekler: -25,
Orta seviyede kullanılan çekirdekler -20,
Zayıf çekirdekler -15

Gerçekten stabil mi? -40 stabil ise müthiş bir değer ama iyi test etmeniz lazım öyle açılması oldu anlamına gelmiyor misal ben 9700X de -10'u -15 yapınca oyunlarda arada crash yiyordum hemen olmasa da yükte ve bazı uygulamalarda belli oluyor.

Gerçekten sorunsuz -40 kaldırıyor mu? 3D olması belkide bu kadar tolerans sağlıyor. Genelde stres testinde pek hata vermiyor ama tarayıcıda anlık çökme sorunu yaşarsanız bununla alakalı olabilir.

Gerçekten sorunsuz -40 kaldırıyor mu? 3D olması belki de bu kadar tolerans sağlıyor. Genelde stres testinde pek hata vermiyor ama tarayıcıda anlık çökme sorunu yaşarsanız bununla alakalı olabilir.
1 stres testinde vermedi diğerinde verdi hata. 35'e çektim.

-40 bana da biraz yüksek geldi, işlemcinin en çok kullanılan çekirdeklerini tespit et, ekran görüntüsüne bakılırsa Core 7 ve Core 9 en çok kullanılan iki çekirdek gibi görünüyor. Bu iki çekirdeğe -25 offset ver, diğerlerine -15 offset ver daha sağlıklı bir ayar olur. Tüm çekirdeklerden eşit oranda kısmana gerek yok.

Daha ince ayar istersen şöyle de yapılabilir:

En çok kullanılan çekirdekler: -25,
Orta seviyede kullanılan çekirdekler -20,
Zayıf çekirdekler -15
Gerçekten stabil mi? -40 stabil ise müthiş bir değer ama iyi test etmeniz lazım öyle açılması oldu anlamına gelmiyor misal ben 9700X de -10'u -15 yapınca oyunlarda arada crash yiyordum hemen olmasa da yükte ve bazı uygulamalarda belli oluyor.

1 stres testinde vermedi diğerinde verdi hata. 35'e çektim.
Genelde testlerde çok fazla hata almazsınız özellikle yoğun güçte ama tarayıcıda hızlıca hareket etmek örneğin uyku modundan çıktıktan sonra tarayıcıda birkaç video veya farklı işi aynı anda yapınca tarayıcı kapanır veya çökerse kararsız halen sayabilirsiniz.