Ardahan

Üyecik
Arkadaşlar sistemime format attım, BIOS sıfırladım ama herhangi bir düzelme olmadı. Bütün testleri yaptım, hiçbir bileşende sorun çıkmadı. (Farem takılıyor, ara ara donduğu zamanda mavi ekran yemiyorum, kitlenip kalıyor sistem.)
  • ASUS Prime 9070 XT.
  • AMD Ryzen 9 9950X.
  • ASUS ROG B850 G anakart.
  • Lexar 1 TB M.2 SSD.
  • Lexar CL38 6000 MHz RAM.
  • Arctic Freeze Liquid 420M Pro.
  • Enermax Platimax II.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle RAM ve PBO da herhangi bir ayar varsa defaultta denediniz mi?

RAM single mi dual channel mi? (sorun bundan kaynaklı değildir ancak ufak bir ihtimal)

Sorununuz büyük ihtimalle AMD ekran kartı kaynaklı. Arada denk geliyor böyle. Ekran kartını çıkartın işlemciden bir görüntü alın sorun gidecek mi bir bakın. Sonucu yazarsanız sevinirim.

Öncelikle RAM ve PBO da herhangi bir ayar varsa defaultta denediniz mi?

RAM single mi dual channel mi? (sorun bundan kaynaklı değildir ancak ufak bir ihtimal)

Sorununuz büyük ihtimalle AMD ekran kartı kaynaklı. Arada denk geliyor böyle. Ekran kartını çıkartın işlemciden bir görüntü alın sorun gidecek mi bir bakın. Sonucu yazarsanız sevinirim.
BIOS ayarlarımı sıfırladım hocam, RAM'lerim dual 2x16. Ekran kartını deneyip sonucumu yazacağım. Teşekkürler.

Dedigin sekilde ekran kartını söktüm hocam farede takılma yok birkaç gün bu şekil test edeceğim.

Son düzenleme:
Dedigin sekilde ekran kartını söktüm hocam farede takılma yok birkaç gün bu şekil test edeceğim.
Öncelikle kartı takıp MPO kapatın bir deneyin olmazsa söyleyeceklerimi adım adım uygulayın.

DDU ile driverı silip deneyin geriye doğru en stabilinş bulana kadar.

Eğer driver ile düzelmezse UV veya OC yokken, kart stok haldeyken FurMark testi, eğer bunu geçerse OCCT VRAM testi ve OCCT 3d Adaptive extreme testi.

OCCT komple power testi.PSU' dan da emin olmak için. Donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu tespit etmeniz gerekiyor bu aşamada.

@CRT_User sonra biz AMD GPU driverlar global olarak düzelene kadar almayın deyince AMD düşmanı oluyoruz. Geçenlerde o konuda 9070 XT'nin 5070 Ti'dan daha iyi olduğunu savunuyorlardı. Tartışmaya girmemek için yazmamıştım. O konudakileri tek tek etiketlerdim ama uğraşasım yok ve vaktim yok.