emre Yağmur

Çalışkan
Sistem:
  • MSI X870E Tomahawk Wi-Fi,
  • AMD Ryzen 9 9950X,
  • MSI A13 360 RGB Soğutucu,
  • Samsung 9100 2TB SSD,
  • GSIIKIL Trident Z5 2x48 8000 MHz RAM,
  • 750W PSU
Kurulum yaptıktan sonra ilk zamanlar kapanıyordu. 1 ay süre içinde kapanmamaya başladı. Windows 11 Home'da kapanma logosunda kalıyordu, Windows 11 Pro'yu kurduktan sonra ekran kapanıyor ama PC çalışmaya devam ediyor. Bu sorunun ne olduğunu buladım. Testlerde hiçbir sıkıntı yok. OCCT gibi testler de yaptım ama çözüm bulamadım. Özellikle biraz oyun oynadığım zaman kapattığım zaman kapanmama sorunu oluyor.

IMG_20251123_091534.webp

IMG_20251123_091119.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem:
  • AMD Ryzen 9 9950X,
  • Samsung 9100 2TB SSD,
  • 750W PSU
Kurulum yaptıktan sonra ilk zamanlar kapanıyordu. 1 ay süre içinde kapanmamaya başladı. Windows 11 Home'da kapanma logosunda kalıyordu, Windows 11 Pro'yu kurduktan sonra ekran kapanıyor ama PC çalışmaya devam ediyor. Bu sorunun ne olduğunu buladım. Testlerde hiçbir sıkıntı yok. OCCT gibi testler de yaptım ama çözüm bulamadım. Özellikle biraz oyun oynadığım zaman kapattığım zaman kapanmama sorunu oluyor.

Eki Görüntüle 205290

Eki Görüntüle 205291
Biraz komik olacak ama, kasanın düğmesine 1 kere basıp kapanıyor mu? Burası önemli, basılı tutmayın, 1 kere basacaksınız.

Sistem:
  • AMD Ryzen 9 9950X,
  • Samsung 9100 2TB SSD,
  • 750W PSU

Eki Görüntüle 205290

Eki Görüntüle 205291
BIOS güncel mi veyahut beta sürüm mü yüklü?
MSI'ın BIOS'ları bayağı kötü. Güncel bir sürüme geçince ayrı bir sorun, eski sürümde kalınca ayrı bir sorun çıkarabiliyorlar.

Tomahawk serisi de pek iyi değil.
@Ayhan Dönmez 1. dereceden önrek biri. 🙂

BIOS'tan EXPO'yu kapatıp manuel olarak;
  • 6000 MHz / 1.35V
ayarlayıp dener misi
Yaptım sorun devam ediyor özellikle oyuna girip çıktıktan sonra oluyor
Biraz komik olacak ama, kasanın düğmesine 1 kere basıp kapanıyor mu? Burası önemli, basılı tutmayın, 1 kere basacaksınız.
Bazen kapanıyor bazen kapanmıyor kasa Msı MAG PANO 100 R PZ

BIOS güncel mi veyahut beta sürüm mü yüklü?
MSI'ın BIOS'ları bayağı kötü. Güncel bir sürüme geçince ayrı bir sorun, eski sürümde kalınca ayrı bir sorun çıkarabiliyorlar.

Tomahawk serisi de pek iyi değil.
@Ayhan Dönmez 1. dereceden önrek biri. 🙂
Bios güncellemesi yaptım beta sürümü ilk kurduğunda görüntü alamadım bios güncellemesi sonrası aldım

Pc kapatırken hata 51 kodu çıkıp PC görüntü kesip çalışmaya devam etmesi

Son düzenleme: