Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

QUAH

Çalışkan
Yer
Almanya
Selam, küçük bir sorum olacak dostlar.

Bu RAM bu işlemci için uygun mu? Açıkçası işlemcinin özelliklerinde Max 5600'e kadar desteklediğini gördüm. Sorun şu ki ben RAM'i çoktan aldım fakat işlemciyi şimdi sipariş edeceğim fakat bu belirttiğim olay kafamı karıştırdı. RAM 6000 MHz fakat işlemci Max 5600 destekliyor sorun olur mu? Yoksa o yazılan değerler başka bir şey için mi? Link bırakıyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-02 022123.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-02 022123.webp
    101,4 KB · Görüntüleme: 67
  • Ekran görüntüsü 2025-04-02 022236.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-02 022236.webp
    203,4 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakart uyumluluk listesi önemsiz. Orada sadece test ettikleri bellekleri belirtiyorlar. Test edilmediyse bile kaliteli bir bellek sorun olmadan çalışacaktır.

İşlemci OC olmadan 5600 destekliyor. Anakart EXPO veya XMP profilleri ile belleğe OC yapıyor. Elle de yaparsınız ama anakartın profili daha sağlıklı. Zaten bellekler de bu profillere göre maksimum alacağınız MHz ve gecikme değerine göre satış yapıyorlar. Yani bellekleri 6000 MHz sorunsuz kullanırsınız.
Yanlış bilgi: Anakart uyum listesi diye bir liste yoktur. QVL listesi test edilen RAM listesidir, uyum listesi değildir.
Anakartınızın uyumluluk listesinde o RAM bulunuyorsa düşünmeden alabilirsiniz. CPU tarafında desteklediği Max Memory Speed'in bir önemi yok. EXPO açmadan alabileceğiniz maksimum hız o.

Anakart uyumluluk listesi önemsiz. Orada sadece test ettikleri bellekleri belirtiyorlar. Test edilmediyse bile kaliteli bir bellek sorun olmadan çalışacaktır.

İşlemci OC olmadan 5600 destekliyor. Anakart EXPO veya XMP profilleri ile belleğe OC yapıyor. Elle de yaparsınız ama anakartın profili daha sağlıklı. Zaten bellekler de bu profillere göre maksimum alacağınız MHz ve gecikme değerine göre satış yapıyorlar. Yani bellekleri 6000 MHz sorunsuz kullanırsınız.

Çözüm