lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
• R9 9950X3D

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

@Bandırmalı1965 @ggbye @LH44 Üstatları da etiketleyelim. Manuel Tuning işlemi lazım olacak.

@Bandırmalı1965 hoca LN2+CL24, @LH44 Watercool+CL22, @ggbye Air Cooling+CL26'cı.

@lowkey99 öncelikle göz atınız altaki konuya, çözülmez ise timing girelim.

• R9 9950X3D.
• ASUS TUF gaming RTX 5090.
• Corsair Vengeance RGB 64 GB (2x32 GB) 6000MHz CL30.
• ASUS ROG STRIX 1200G Aura 1200W 80+ Gold Full modüler 135mm fanlı güç kaynağı.
• ASUS ProArt X870e-creator Wi-Fi DDR5 soket AM5 M.2 HDMI ATX anakart.
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD uyumlu siyah işlemci sıvı soğutucu.

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda Micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, resizable bar kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. Size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin?

ReBAR'ın bir zararı yok, açın her halükarda. sistem fena yalnız hocam ❤️‍🔥

Son düzenleyen: Moderatör:
• R9 9950X3D

@lowkey99 HWiNFO Tam Mod açıp modüllerden birine tıklayıp genişletin. Açılan pencerede SK Hynix A-Die diyor ise iş kolay. H-Die diyorsa @LH44, P-Die diyorsa @Bandırmalı1965 uzmanlık alanı. Ben sadece H16M, H16A ile uğraştım şimdiye dek.

@lowkey99 HWiNFO Tam Mod açıp modüllerden birine tıklayıp genişletin. Açılan pencerede SK Hynix A-Die diyor ise iş kolay. H-Die diyorsa @LH44, P-Die diyorsa @Bandırmalı1965 uzmanlık alanı. Ben sadece H16M, H16A ile uğraştım şimdiye dek.

Tamamdir hocam bir bakayim hemen haber edeceğim.

ReBAR'ın bir zararı yok, açın her halükarda. Sistem fena yalnız hocam ❤️‍🔥

Teşekkür ederim hocam. Sisteminiz ne bilmiyorum ama umarim size de boyle bir sistem nasip olur.

@lowkey99 HWiNFO tam mod açıp modüllerden birine tıklayıp genişletin. Açılan pencerede SK Hynix a-die diyor ise iş kolay. H-die diyorsa @LH44, p-die diyorsa @Bandırmalı1965 uzmanlık alanı. Ben sadece H16m, H16a ile uğraştım şimdiye dek.

[32 GB] DDR5-6000 / PC5-48000 DDR5 SDRAM udımm, SK Hynix, m-die, 2R.
Boyle gozukuyor hocam.

@lowkey99 öncelikle göz atınız altaki konuya, çözülmez ise timing girelim.

Bunlari da deneyecegim birazdan hocam. Sağ olun.

[32 GB] DDR5-6000 / PC5-48000 DDR5 SDRAM UDIMM, SK Hynix, M-Die, 2R

Boyle gozukuyor hocam

Tüh, M-Die demez olaydın. Lanet olsun M-Die'a. Beni hayattan soğuttu. :D

İlk yapman gereken sana güncel AGESA ileteceğim, ona güncellemen gerekiyor. Sonrasında değerleri veririm.

Tüh, M-Die demez olaydın. Lanet olsun M-Die'a. Beni hayattan soğuttu. :D

İlk yapman gereken sana güncel AGESA ileteceğim, ona güncellemen gerekiyor. Sonrasında değerleri veririm.

Vallahi hocam zaten bende sans %0. yani daha once topladigim tum sistemlerde bu sorunu yasadim M-die olmasina sasirmadim.

Vallahi hocam zaten bende sans %0. yani daha once topladigim tum sistemlerde bu sorunu yasadim M-die olmasina sasirmadim.

Atacağım sürüme güncelle hızlıca. İleteceğim. BIOS Default çek, öyle dursun şu anda.

@lowkey99 Drive linkinden indir. FAT32 formatlı USB içine atacaksın. Atmadan önce 7Zip dosyasını Extract'le, .CAP uzantılı BIOS dosyası boş belleğe atılacak. BIOS içerisinden Tools-EZ Flash Tool sekmesinden güncellenecek. İşlem 5 dakika.