R9 9950X3D & RTX 5090 sistemde Stutter sorunu

lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
Ben Media Creation Tool kullanmamistim direk sitesinden indirdim hocam cok fark etmiyordur sanirim.

Bu çok doğru bir yöntem değil. Pro kurabilirsin oradan sıkıntı yok. Debloat işlemi yapabilirsin dediğim PowerShell script ile. Ama yapman gereken Ethernet bağlantısını kestikten sonra manuel şekilde driverleri güncellemek. Sonrasında Update yaparsın. Şimdi karman çorman bir şey olmuş oluyor. 5090 bile kurtarmayabilir bu senaryoyu.

Bir fark olacağını düşünmüyorum. Gerekli sürücüleri kurdunuz mu?

Evet hocam NVIDIA driverini, chipseti, Ethernet USB surucusu vs hepsini kurdum su an bir yandan PUBG indiriyorum. Bu arada onceki goruntude updatedekilerin hepsini kurayim mi yoksa kurma dediginiz bir şey var mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam NVIDIA driverini, chipseti, Ethernet USB surucusu vs hepsini kurdum su an bir yandan PUBG indiriyorum. Bu arada onceki goruntude updatedekilerin hepsini kurayim mi yoksa kurma dediginiz bir şey var mi?

Önce böyle bir deneyelim. Sonra Update bakarız.

Önce böyle bir deniyelim. Sonra Update bakarız.

Dediğim ayarı kapatın mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bildigim kadariyla son Windows 11 ısolarinda daha once kendimde karsilasmistim internetsiz devam edilmiyor zaten bende format atatken ethernrt driveri istiyor gormuyor sanirim flash icinden yukletiyorum sonrasinda cikardigimda devam etmiyor.

Önce böyle bir deniyelim. Sonra Update bakarız.

Dediğim ayarı kapatın mı?

Powerplan ayari mi hocam oyleyse henuz kapatmadim.

@lowkey99 Driverleri sen kuracaksın anakart sitesinden güncel halini. Oradaki hali de aslında son sürüm olmuyor genelde ama Windows'un kendi kurdukları gaipten kalma oluyor. Chipset AMD sitesindeki şu anda en günceli, ASUS'taki yine eski sürüm. NVIDIA'yı zaten kendi sitesinden indiriyorsun. Clean Install yaparsın onu, ayrı programa ihtiyaç yok.

İnternetsiz devam ediliyor. Hesap oluşturma aşamasını CMD komutu ile aşıyorsun karşına çıktığında. Onun haricinde Rufus ile yazdırırsan tüm bu adımları atlıyor. @lowkey99 Şu anda Update kullanman çok iyi değil. Kendin güncel hallerini yükleyip en son Update işlemine geçmen lazımdı.

Anladim hocam buna bende cok dikkat ediyorum asla Windows'un kurduklarini kullanmiyorum eski kuruyor zaten biliyosunuzdur bu zamana kadar hep manuel kurdum.

Güç planı dengeli kalması uygun AM5'te. Hele ki 9950X3D'de Yüksek ya da Ultimate yaparsan drop atar oyunlarda aralıklı. Core Parking bozuyor.

Anladim hocam buna bende cok dikkat ediyorum asla Windows'un kurduklarini kullanmiyorum eski kuruyor zaten biliyosunuzdur bu zamana kadar hep manuel kurdum.

Şu anda böyle yapmasan çok çok iyiydi.

Update kullanmadim hocam sürücüleri manuel kurdum chipseti AMD sitesinden indirdim digerlerini ASUS sitesinden USB Ethernet olsun ekran karti driveri de manuel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…