R9 9950X3D & RTX 5090 sistemde Stutter sorunu

lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:

Vallahi hocam dediginiz gibi sans yok. Bu zamana kadar akici oyun oynadigim bir an hatirlamiyorum. Eskiden 1050 Ti'li sistemde ayni sorun vardi, 3060 topladim gene ayni, 2060 topladim gene ayni, 4080 derken 5090 gectik bir fark yok şu anki ev de yeni. Yani direkt bina yeni 7 8 ay oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim senaryoda bu geçerli değil. Zira arkadaşım laptopunu getirdi sorunsuz çalıştı. Ben sadece şanssızım. Arkadaş için paylaşmak istedim.

AM4 veya Intel CPU + NVDIA GPU bir sistem denememiz lazım. Başka yolu yok gibi.

Laptop'ta da çok bir şey fark etmeniz mümkün değil ki. Yeni nesil AM5 sistem lazım. En narini o, çok nazlı.

Monster Abra A5 V13.4 1050 Ti laptop ile aynı evde ben de akıcı oynuyordum. Yeni ürünler sorunlu.

Aynen öyle. Rezistans, elektromanyetizma. Senin ev elektriği ile birleşince ciddi problem.

Bu tarz sorunlara @Bandırmalı1965 bakması lazım, benim artık aklım ermiyor. Bu işlerin uzmanı o.

Unlucky artik yapacak bir şey yok ne diyeyim biz o kadar ayar yapiyoruz duzelmiyor elin adami dumduz takip calistiriyor 0 ayar sorunsuz devam ediyor.

Unlucky artik yapacak bir şey yok ne diyeyim biz o kadar ayar yapiyoruz duzelmiyor elin adami dumduz takip calistiriyor 0 ayar sorunsuz devam ediyor.

@SunseTTime Kaybedenler kulübü 5.'si belli oldu.

Benim de elimden bir şey gelmez. Metodlar belli. Parça yok elinizde. M.2 SSD falan, belki PSU bile değişmen lazım. Online UPS alıp dene mesela. Aküden besleyin. En temizi odur. Saf sinus veriyor, şebeke kullanmaz.

@lowkey99 Line Interactive alırsan para çöpe gider senin senaryoda. Online olması şart, akü olacak. Saf sinüs vermiyor Line Interactive. Şebekeden besler, sonrasında bataryaya geçtiğinde yalancı sinus akımı üretir. Size direkt Online lazım, saf sinus dalgası gerekli. O da düzeltmezse hiç çözüm yok. Parçalar kronik maruz kaldığı için geri dönüşsüz. @SunseTTime

5090 için Online UPS de tuzlu olacaktır. 0.9 katsayısı ile çarpıp Watt hesabı yapacaksın. Arada 200-300 W pay bırak.

Noldu ne bitti, yine piskoloji konusuna dönmüş.

@lowkey99 hiçbir şey alma, sadece parçalarını sat değiştir. Satmadan hiçbir şey alma hepsi üstüne kalır.

Ya hocam para dert degil de duzelmezse o uzucu iste bu Sistem'de hiç parca degismedim ama 4080'li sistemde RAM anakart PSU SSD cart curt 20 kere degismeme ragmen duzelmemsiti yatagin altinda her markadan 2 3 parca var UPS konusunda sizin direk onerebileceginiz var mı benim icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…