R9 9950X3D & RTX 5090 sistemde Stutter sorunu

lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
2 sistem var hocam digerlerini zarar etmeden hallettim de biri iste şu anki sistem 5090 olan digeri de 4080 Super 7800X3D X670e Carbon Wi-Fi olan oyle yatiyor

İyi, diğerlerini elden çıkarman iyi olmuş. Ben en fazla bu kadar yardımcı olabilirim, Online UPS saf sinüs çözmesi lazım sendeki sorunu. Ama kronik maruziyet varsa çözülmez. Diyabet, tansiyon gibi bir şey bu, semptomatik tedavi mümkün. Kronik seyir değiştirilemez yani. Bir kere maruz kalmış sonuçta. Sihirli değnek yok. En baştan beri aküden besleseydin şu ana kadar hep saf sinüs maruz kalacaktı. O açıdan sorun olmazdı. Bunlar hepsi örnek.

Vallahi hocam bilseydim oyle yapardim elektrikten kaynaklanabilecegini ilk defa sizden ogrendim

Dediginiz gibi yapacak bir şey yok hepiniz elinizden geleni yaptiniz vakit ayirdiniz sağ olun. @Ayhan Dönmez @ggbye @SunseTTime

Bu arada hocam direk link verme sansiniz var mi UPS icin son care olarak onu deneyeceğim yani oda cozmezse hayat bitti.

Diğerleri çok zam yemiş. 1000 VA çok sınırda kalır, bu da fazla gelir. Ortası yok Online'da. Line Interactive alırsan bir şey değişmeyecek. Şebekeden veriyor, sonrasında yalancı sinüs. Bu direkt olarak akü, saf sinüs besliyor.

Kafanı şişirir bu ama, stutter sorunu çözerse bu sesle yaşamaya alışacaksın. Traktör sesi. @Bandırmalı1965 hoca iyi bilir. Beraber yaşaması zordur, kafa ütüler. Yan odaya koyup hat çekebilirsin, başka yolu yok.

Dert degil hocam siz bu okey diyosaniz su an bile sipariş edebilirim onun disinda ben de biraz arastirdim cok sesli calisiyorlar diyorlar bunun icinde gecerli mi oyleyse yine katlancaz ama bir sorayim dedim

Dert degil hocam siz bu okey diyosaniz su an bile sipariş edebilirim onun disinda ben de biraz arastirdim cok sesli calisiyorlar diyorlar bunun icinde gecerli mi oyleyse yine katlancaz ama bir sorayim dedim

Uygun, diğerleri çok zam yemiş, değmez o fiyatlara. Yapacak bir şey yok. Bu da etki etmezse gezegen değişsen dahi etki etmez. Bu direkt olarak aküden besler, saf sinüs. Eğer elektromanyetik dalgaya maruz kalıyorsa senin oda, @SunseTTime gibi ev değişmen lazım. Manyetizma ayrı bir konu, elektrik akımı ayrı. Saptırır dalgayı. Saf sinus düzeltmez ise kronik maruziyet sonucu artık asla düzelmez. Ev değişmiş gibi olacaksın bir nevi Online'dan sonra. @lowkey99

Çok kafa ütüler, @Bandırmalı1965 tecrübelerini aktarır. Traktör ile odada duramazsın, uzatırsın sonradan. Şu an için soruna etki edip etmemesi önemli. Line Interactive alırsan da şu anki sürece etkisi olmaz.

Arkadaşlar ben bi karar aldım, kasa ile olan bağımızı kopardık. Sizede tavsiye ederim. @Ayhan Dönmez statik felan dedin, aklımı çeldin.

Dosya Ekleri

• image.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 31

Bu arada ben şehir değiştim, fayda etmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…