KS KS FMMX 93 Bilgin Katılım 31 Aralık 2023 Mesajlar 259 Çözümler 2 Beğeniler 136 Bugün 13:08 #11 deadfellow dedi: Çift kontrolcü yok bu arada, 2 CCD'de 1 tane IOD tarafından yönetiliyor. Yani 2 kanal mevcut A ve B her işlemcide oldugu gibi. Genişletmek için tıkla... Yapay zeka da söylüyor sonuçta bellek için Bu cIOD içinde çift kanallı (Dual-Channel) DDR5 bellek kontrolcüsü bulunur. Dosya Ekleri Adsız.webp 41,7 KB · Görüntüleme: 12
deadfellow dedi: Çift kontrolcü yok bu arada, 2 CCD'de 1 tane IOD tarafından yönetiliyor. Yani 2 kanal mevcut A ve B her işlemcide oldugu gibi. Genişletmek için tıkla... Yapay zeka da söylüyor sonuçta bellek için Bu cIOD içinde çift kanallı (Dual-Channel) DDR5 bellek kontrolcüsü bulunur.
Ehwenisher 93 Bilgin İlk 1.000! Katılım 21 Aralık 2023 Mesajlar 2.884 Çözümler 8 Beğeniler 2.656 Yer Kaer Morhen Bugün 13:20 #12 FMMX dedi: Yapay zekâ da söylüyor sonuçta bellek için bu cıod içinde çift kanallı (Dual-channel) DDR5 bellek kontrolcüsü bulunur. Genişletmek için tıkla... Yanlış aratıyorsun hocam. Bellek denetleyicisi ımc olarak geçiyor ve bu işlemcide de 1 adet var. IOD çekirdek kalıbıdır.
FMMX dedi: Yapay zekâ da söylüyor sonuçta bellek için bu cıod içinde çift kanallı (Dual-channel) DDR5 bellek kontrolcüsü bulunur. Genişletmek için tıkla... Yanlış aratıyorsun hocam. Bellek denetleyicisi ımc olarak geçiyor ve bu işlemcide de 1 adet var. IOD çekirdek kalıbıdır.
deadfellow 4 Üstün Katılım 28 Aralık 2023 Mesajlar 1.878 Çözümler 32 Beğeniler 2.378 Bugün 13:21 #13 FMMX dedi: Bu işlemciyi tercih etme sebebim şu; çift kontrolcü var bu işlemcide, 4 slot RAM kullanıyorum. Genişletmek için tıkla... 9950X'te de çift kanal var o yüzden belirttim. Bütün masaüstü AM4 / 5 işlemcilerinde çift kanal var en giriş seviyesinden en üst segmentine kadar.
FMMX dedi: Bu işlemciyi tercih etme sebebim şu; çift kontrolcü var bu işlemcide, 4 slot RAM kullanıyorum. Genişletmek için tıkla... 9950X'te de çift kanal var o yüzden belirttim. Bütün masaüstü AM4 / 5 işlemcilerinde çift kanal var en giriş seviyesinden en üst segmentine kadar.
KS KS FMMX 93 Bilgin Katılım 31 Aralık 2023 Mesajlar 259 Çözümler 2 Beğeniler 136 Bugün 13:35 #14 Ehwenisher dedi: Yanlış aratıyorsun hocam. Bellek denetleyicisi ımc olarak geçiyor ve bu işlemcide de 1 adet var. IOD çekirdek kalıbıdır. Genişletmek için tıkla... Sıkıntı yok hocam sistem stabilitesini koruyor, 4 kanal ram kullanımında önemli olanda bu benim için.
Ehwenisher dedi: Yanlış aratıyorsun hocam. Bellek denetleyicisi ımc olarak geçiyor ve bu işlemcide de 1 adet var. IOD çekirdek kalıbıdır. Genişletmek için tıkla... Sıkıntı yok hocam sistem stabilitesini koruyor, 4 kanal ram kullanımında önemli olanda bu benim için.