Çözüldü Radeon Relive Karanlık Kaydediyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
Evet arkadaşlar, bildiğiniz üzere RX 9070 XT ekran kartına geçiş yaptım ve bazı sorunlar yaşıyorum.

Dün kayıt sorunu vardı, PC'yi yeniden başlatınca bitti. Fakat kartı taktığımdan beri devam eden bir sorun var: ReLive kayıtları maalesef karanlık!

Şöyle örnek vereyim:

Bu sorunu yaşayan var mı?

Not: Windows 11 Canary kullanıyorum. NVIDIA'da bu sorun yoktu. HDR kapalı.

Çözüm
Üç dosya da burada:

Evet, bu sorunu da çözdüm nihayet!

Windows 11'de Uygulamalar İçin Otomatik Renk Yönetimini Devre Dışı Bırakma:​

Windows 11’in renk yönetimi nedeniyle oluşan karanlık video sorununu çözmek için:
  1. Ayarlar > Sistem > Ekran > Renk yönetimi bölümüne gidin.
  2. "Uygulamaların rengini otomatik olarak yönet" seçeneğini bulun ve devre dışı bırakın.
  3. Bu ayar, kayıt defteri üzerinden de devre dışı bırakılabilir. Bunun için: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\MonitorDataStore\
    yolunda monitörünüze ait anahtarda AutoColorManagementEnabled değerini 1 yerine 0 ile değiştirin.

Bu bilgi işe yarar mı bilmiyorum ama 9070 XT'de OBS kullanırken belirli kodlayıcılarda bunu 3 ay önce biri yaşamış ve Reddit üstünden sormuş sanırım. İlgili Reddit linki

Seçenek sağlıyorsa kodlayıcı değiştirmekte fayda olabilir.

Windows 11'in canary veya Insider sürümleriyle ReLive arasında tam uyumlu olmuyorlar. Aynı sistem ile kararlı Windows 11 sürümünde denendiğinde sorun belki yaşanmayabilir. Belki eski sürümleride denerseniz olabilir.

Radeon ayarlarından kayıt ile ilgili ayarları da karıştırabilirsiniz.

Alternatif olarak, OBS veya Camtasia ile deneyip karşılaştırma yapın acaba sorun ReLive'da mı diye.

Ayrıca ReLive'ı yönetici olarak çalıştırmayı da deneyin. Sorun sadece donanımdam değil, sistemle olan bir sorunda olabilir olabilir. Windows 10 ile de deneyin belki sorun işletim sisteminden kaynaklıdır.

Üç dosya da burada:

Evet, bu sorunu da çözdüm nihayet!

Windows 11'de Uygulamalar İçin Otomatik Renk Yönetimini Devre Dışı Bırakma:​

Windows 11’in renk yönetimi nedeniyle oluşan karanlık video sorununu çözmek için:
  1. Ayarlar > Sistem > Ekran > Renk yönetimi bölümüne gidin.
  2. "Uygulamaların rengini otomatik olarak yönet" seçeneğini bulun ve devre dışı bırakın.
  3. Bu ayar, kayıt defteri üzerinden de devre dışı bırakılabilir. Bunun için: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\MonitorDataStore\
    yolunda monitörünüze ait anahtarda AutoColorManagementEnabled değerini 1 yerine 0 ile değiştirin.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…