Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selam. Dün NVIDIA RTX 3070 ekran kartımı söküp 1 yıllık bir meydan okumaya başladım ve RX 9070 XT'ye geçtim.

Şu anda iki sorun yaşıyorum:
  • Dün ekran kayıtları kararmış olarak kaydediliyordu. Yani tam masaüstü parlaklığında değildi.
  • Bugün ise Ctrl + Shift + E ile kayda başlıyorum, AMD de kayda başladığını söylüyor ama tekrar Ctrl + Shift + E yapınca kayıt klasörde gözükmüyor.
Bu arada kayda başlayınca geçici dosya oluşuyor, görebiliyorum.

Sorunu yaşayan var mı?

• Windows sürümüm: 27871. 1000)
  • Radeon sürümüm: 25.6.1

Son düzenleme:
Bende de durum aynı. Ancak Windows 10'da iken 25.6.1 sürücüsü ile test etmedim fakat Windows 10 ve 25.5.2 ile sorun yaşamadığımı hatırlıyorum.

Hocam Insider sürümü kaynaklı olabilir. Windows 11 24H2 26100.4349 sürümünü kullanıyorum. Tekrar kontrol ettim ve kayıtta bir problem yoktu. @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Aynı sorunu yaşıyordum bu seçeneği seçtim düzeldi ben de
1749652188586.webp

Dünkü karanlık kayıt işi büyük ihtimalle HDR açık kalmıştır, o bazen kayıtta ekranı loş yapıyor. Masaüstünde HDR açıksa kapatıp bir deneyin. Kayıt kodekini de H.264 yapın, HEVC bazen saçmalıyor. Bugünkü kaydetmeme işine gelirsek, geçici dosya oluşuyorsa aslında kayda başlıyor ama tamamlayamıyor gibi. Kayıt klasörünü kontrol edin, bazen başka yere atıyor. Olmadı ayarlardan klasörü değiştirin, masaüstüne falan atın ne bileyim. En rahatı DDU ile sürücüyü silin, sonra 25.6.1'i yeniden kurun. Kayıt ayarları sıfır olsun. Overlay açıkken kayıt tuşlarının tanımlı olduğuna da bir bakın.

Hala sıkıntı olursa geçici dosyanın tam adını atın, ona göre bakarız.

Son düzenleme:
Windows'un orijinal mi?(!)

Şaka bir yana ben RX6600 kullandığım zaman da bunun gibi bir sorun yaşamıştım. DDU ile güvenli modda tamamen sürücüleri kaldırıp eski bir sürücü kurmuştum o zaman düzeliyordu. Son sürümlerde bende de kaydolmuyordu nedense.