Hybrid Theory

Bilgin
Yer
PATHOS-II
Merhaba, iyi sosyaller.

Yakın zamanda RX 9060 XT ekran kartına geçtim. Kart yük altında çok serin çalışıyor, bundan ötürü de fanlar düşük devirde dönüyor. Şu ana kadar kullandığım en sessiz masaüstü deneyimi oldu. Ancak bundan kaynaklı hot spot sıcaklığının bir tık yüksek olduğunu fark ettim. Performans sekmesini incelerken CPU ve GPU için iki farklı ayar yapabileceğimi fark ettim. En son 2023'te RX 560 kullanan benim için çok yeni bir şey bu. Smart Access Memory açık bu arada.

CPU için O.C. seçtim, bunu yaptıktan sonra sistem yeniden başladı, +0.2 GHz artış verdi. GPU içinse 4 farklı mod dikkatimi çekti: Varsayılan, Verimlilik, Performans ve Özel. Oyun özelinde Performans seçmek mantıklı geliyor ama sadece oyuna özel atama yapabildiğimi sanmıyorum. Bir de yanlış gözlemlemediysem boşta bile fazladan tüktümü yapabiliyor (emin değilim, çok kısa süreli baktım). Bu sekme için tavsiyeniz var mıdır? Neler yapmam mantıklı olur ve performans artışı sağlar?

1791727103142.webp

Merhaba, iyi Sosyaller.

Yakın zamanda RX 9060 XT ekran kartına geçtim. Kart yük altında çok serin çalışıyor, bundan ötürü de fanlar düşük devirde dönüyor. Şu ana kadar kullandığım en sessiz masaüstü deneyimi oldu. Ancak bundan kaynaklı hot spot sıcaklığının bir tık yüksek olduğunu fark ettim. Performans sekmesini incelerken CPU ve GPU için iki farklı ayar yapabileceğimi fark ettim. En son 2023'te RX 560 kullanan benim için çok yeni bir şey bu. Smart Access Memory açık bu arada.

CPU için O.C. Seçtim, bunu yaptıktan sonra sistem yeniden başladı, +0.2 GHz artış verdi. GPU içinse 4 farklı mod dikkatimi çekti: Varsayılan, Verimlilik, Performans ve Özel. Oyun özelinde Performans seçmek mantıklı geliyor ama sadece oyuna özel atama yapabildiğimi sanmıyorum. Bir de yanlış gözlemlemediysem boşta bile fazladan tüktümü yapabiliyor (emin değilim, çok kısa süreli baktım). Bu sekme için tavsiyeniz var mıdır? Neler yapmam mantıklı olur ve performans artışı sağlar?

Eki Görüntüle 284775

Radeon'un hazır undervolt ayarı çok az kısma yapıyor. Hotspot gibi değerler 100 görmediği sürece ellenmesi gerektiğini düşünmüyorum. Yeni kart olduğu için padler kurumamıştır bile.

Merhaba, iyi sosyaller.

CPU için O.C. Seçtim, bunu yaptıktan sonra sistem yeniden başladı, +0.2 GHz artış verdi. GPU içinse 4 farklı mod dikkatimi çekti: Varsayılan, verimlilik, performans ve özel. Oyun özelinde performans seçmek mantıklı geliyor ama sadece oyuna özel atama yapabildiğimi sanmıyorum. Bir de yanlış gözlemlemediysem boşta bile fazladan tüktümü yapabiliyor (emin değilim, çok kısa süreli baktım). Bu sekme için tavsiyeniz var mıdır? Neler yapmam mantıklı olur ve performans artışı sağlar?

Eki Görüntüle 284775

CPU OC ayarını kapatın oradan yapılmaz. Hotspot sıcaklığınız kaç? 9000 serisinde bir tık yüksek genel olarak yani bir sorun yok kartınızda. FSR yükseltme ve frame gen ayarını açın yeterli başka bir ayar yapmanıza gerek yok.

RX, Eco falan bu modları direkt at çöpe. Varsayılanda kullan, FSR fışı hiçbir şeyi açma. Fluid Motion, RSR falan bomboş özellikler.

GPU değerlerini düşürmek istiyorsan yani v offset düşürüp ve - güç çekimi verip, bellek hızını arttıracaksın. 1 kart benchmark uygulamasında değerlerini bulursun bir de PC'de yüklü gölgelendirmesi yüksek olan bir oyunda değerlerin optimal mi onu teyit edersin.

Radeon'un hazır undervolt ayarı çok az kısma yapıyor. Hotspot gibi değerler 100 görmediği sürece ellenmesi gerektiğini düşünmüyorum. Yeni kart olduğu için padler kurumamıştır bile.
PTM7959 var fabrikasyon olarak. Kolay kolay kuruyacağını sanmıyorum.

CPU OC ayarını kapatın oradan yapılmaz. Hotspot sıcaklığınız kaç? 9000 serisinde bir tık yüksek genel olarak yani bir sorun yok kartınızda. FSR yükseltme ve frame gen ayarını açın yeterli başka bir ayar yapmanıza gerek yok.
Evet farkındayım, denemelik yaptım. GPU 58, VRAM 67, Hot Spot 78 en tepe gördüğüm. Ancak bir yerde HWiNFO Hot Spot'u 82 derece ölçmüş Maximum'da. İkisi de açık. Bazı oyunlar için AFMF de açtım. Bayağı akıcı oldu.

Evet farkındayım, denemelik yaptım. GPU 58, VRAM 67, hot spot 78 en tepe gördüğüm. Ancak bir yerde HWiNFO hot Spot'u 82 derece ölçmüş Maximum'da. İkisi de açık. Bazı oyunlar için AFMF de açtım. Bayağı akıcı oldu.

Hiçbir sıkıntı yok dediğim gibi yazılımdan varsayılan profilde kalın FSR ve Frame Generation açmanız yeterli.