FurkaN35

Becerikli
Ekran kartı aldım, pazartesi günü taktım. Eski ekran kartım 1660 Ti'ydı, şu anki ekran kartım ASUS Dual RX 9060 XT. Ekran kartı güzel, saf gücü olsun falan ama bana göre hala uygulaması olsun, yazılımı olsun, bir NVIDIA kadar edemiyor. Oyunlara giriyorum, siyah ekran oluyor, 4-5 saniye sonra geri düzeliyor. Sanırım çözünürlükle alakalı diye düşünüyorum. AMD Adrenalin ayarlarım nasıl olmalı?
Ve ekran kartım Ark: Ascended'da epik ayarlarda 75 derece oluyor. Kasam mesh değil, sıcaklık o yüzden diye düşünüyorum ama eski GTX 1660 Ti Dual'da hiçbir şey açık değilken 47 dereceleri alıyordum, bunda 55-60 derece alıyorum masaüstünde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Sapphire Pure modeli var GPU sıcaklığı'nın 50 dereceyi geçtiğini görmedim. Fakat hotspot ve VRAM sıcaklıkları 70leri kolayca geçebiliyor. Masaüstünde 30 larda takılıyor. Soğutma bakımından bu modellerde Sapphire gerçekten en iyisi AMD karlarda.
Ayar olarak her şey default, oyunlara ayrı ayrı profil kaydediyorum yani oyun açık değilken default çalışıyor her şey, oyuna girdiğin anda UV, fan ince ayarları, güç ayarlarım falan oyuna göre çalışıyor.
Bu şekilde denemeni tavsiye ederim.
Oyunda çökme falan yaşarsan Oyunlar/Ekran kartları sekmesinden shader chache sıfırlama seçeneği var en altta oradan bir sıfırlama gerçekleştir bazen tek başına sorun çözebiliyor sıfırlama yapmak.
Bir de NVIDIA'dan geçişte format ile temiz kurulum öneriyorlar. Durum müsaitse onu da deneyebilirsin en temizi olur.

Kasanın etkisi var tabii ki ama aldığın model de tırt.

Kasam bayağı kötü sadece egzoz fanı işe yarıyor ve aldığım model güzel pek çok testte 60 dereceyi görüyor.

Ben de Sapphire Pure modeli var GPU sıcaklığı'nın 50 dereceyi geçtiğini görmedim. Fakat hotspot ve VRAM sıcaklıkları 70leri kolayca geçebiliyor. Masaüstünde 30 larda takılıyor. Soğutma bakımından bu modellerde Sapphire gerçekten en iyisi AMD karlarda.
Ayar olarak her şey default, oyunlara ayrı ayrı profil kaydediyorum yani oyun açık değilken default çalışıyor her şey, oyuna girdiğin anda UV, fan ince ayarları, güç ayarlarım falan oyuna göre çalışıyor.
Bu şekilde denemeni tavsiye ederim.
Oyunda çökme falan yaşarsan Oyunlar/Ekran kartları sekmesinden shader chache sıfırlama seçeneği var en altta oradan bir sıfırlama gerçekleştir bazen tek başına sorun çözebiliyor sıfırlama yapmak.
Bir de NVIDIA'dan geçişte format ile temiz kurulum öneriyorlar. Durum müsaitse onu da deneyebilirsin en temizi olur.

Formatı daha 5 6 hafta önce attım yani atmayı pek düşünmüyom DDU ile eski sürücüleride sildim zaten Ark ascended ta FSR quality i açıyorum epik ayarlarda 60 70 FPS alıyorum 4 5 defa bir GPU crash verdi.