Makaleler
64
Radyo açıp dinleyeyim diyorum. Açtığım ilk kanalda yapay zekâ çıkıyor. Değiştiriyorum, yine yapay zekâ. Ne oldu da bunlar doğal insan sesi olan müzikler yerine yapay zekâ müzikleri çalmaya başladı? Berbat ötesi bir de. İnsanların neden arabada bile Spotify, YT Music kullandığını anladım artık. CarPlay farz gibi oldu herhalde. A Spor, reklamında müziği bile yapay zekâya yaptırmış.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Sırf para harcamamak için lisans satın aldıkları şarkıları sürekli çalan radyolar bunlar. AI kullanmaya başlamalarına şaşırmanıza şaşırıyorum. Hep aynı şeyleri çalıp durmuyorlar mıydı?

Araçlar dışında radyoyu ayakta tutan kitle de kalmadı. Eski usül MP3 diski hazırlayıp sevdiğiniz şarkıları dinlemek daha iyi olacaktır.

Gelmişken şöyle listemi de bırakayım. :cool: Sırrıcı mayın şarkısı söyleyen Şebnem'i de telefona geçince listeden sileyim.

Bir tarafta yapay zeka, öbür tarafta yeni nesil rap, ikisi de birbirinden beter.
Radyo kanallarının da lisans muhabbetinden ötürü bu şarkıları oynatmasına şaşırmamak gerek.

Radyolardan çok yerel marketlerde çok duyuyorum. Marketler için sorun yok çünkü müzik orada ambiyansı sağlamak için bir araç. Ancak amacı müzik dinletmek olan radyolar için doğru olduğunu düşünmüyorum.