Şimdi şunu anlamış değilim: Burada bahsetmek istediğiniz şey, arama sonuçları mı yoksa tarayıcıdan beklediğiniz özelliklerin olması mı?"

Pimpirikli demenizi doğru bulmuyorum. Ben de o zaman güvenlik konusunda pimpirikli bir insan olmuş oluyorum. Neyse, tarayıcı önerisi istemiştiniz; Zen tarayıcıyı öneririm. Son güncelleme 1.12b ile Firefox sürümü de 138 oldu. Baya hızlı geliştirilen bir tarayıcı.
Zen tarayıcı gizlilik ve güvenlik konusunada bence iyi önem veriyor son güncellemeden bir not:
In response to recent privacy concerns, we've significantly strengthened Zen's privacy measures. Previously, we only disabled telemetry, but some minimal pings were still being sent. Now, Firefox telemetry has been completely stripped out from the core.

Şimdi şunu anlamış değilim: Burada bahsetmek istediğiniz şey, arama sonuçları mı yoksa tarayıcıdan beklediğiniz özelliklerin olması mı?"

Genel deneyim olarak. Mesela Opera GX son sürümleri yavaşlığı ve hantallığı yüzünden sadece sinir ediyordu. Üstüne bazı sitelerde CPU'yu çok kullandığından fan açmasıına veya kasmasına sebep olmuştu.

Pimpirikli demenizi doğru bulmuyorum. Ben de o zaman güvenlik konusunda pimpirikli bir insan olmuş oluyorum. Neyse, tarayıcı önerisi istemiştiniz; zen tarayıcıyı öneririm. Son güncelleme 1.12b ile Firefox sürümü de 138 oldu. Bayağı hızlı geliştirilen bir tarayıcı.

Bunun için başka bir tabir bulamadım açıkçası. Malum veri sızıntıları ve çerezler sağ olsun verilerimi araklayanlar beni ben kadar tanıdığından takıntım yok. Güvenlik olmasını isterim sadece merkezime koy(a)mam kafasındayım.

uBlock Origin (Chrome için uBlock Origin Lite) kur, Brave kullanacaksan hiçbir şey kurmana gerek yok.

Arkada Brave'i ayarlarken bende bunu sorgulamıştım. Brave'in AdBlock'unu kapatıp uBlock kullanmayı planlıyordum sizce UBlocK'den devam mı edeyim Brave'deki AdBlock yeterli mi? (Brave'e uBlock Origin kurdum cevabınıza göre kaldıracağım)

Arkada brave i ayarlarken bende bunu sorgulamıştım. Brave in Adblock unu kapatıp Ublock kullanmayı planlıyordum sizce Ublock dan devam mı edeyim Brave deki adblock yeterli mi? (Brave e ublock origin kurdum cevabınıza göre kaldıracağım)
Brave kalkan ayarlarını katı moda çekmen yeterli olacak. Ublock origin haziran da mv3 ile işlevsiz hale gelecek. Ublock origin lite var ancak o da Ublock origin kadar güçlü değil. Brave yerleşik reklam engelleyici motoru direkt chromium kod tabanına entegre edildiği için bundan etkilenmeyecek.

Brave kalkan ayarlarını katı moda çekmen yeterli olacak. Ublock origin haziran da mv3 ile işlevsiz hale gelecek. Ublock origin lite var ancak o da Ublock origin kadar güçlü değil. Brave yerleşik reklam engelleyici motoru direkt chromium kod tabanına entegre edildiği için bundan etkilenmeyecek.
Brave içerisinde bazı uzantılara destek var. Ama geliştirici bu uzantıları destekler mi orası muamma. En azından UO geliştiren, Chromium mağazasındaki Ublock Origin desteklemeyeceğini söylemişti. Uzun süredir de güncelleme atmıyor. UBO Lite o tarafta odaklanmış durumda, Firefox tarafında da güncellemeler yavaşlayabilir. Malum iki uzantıyı bir arada götürmek yıpratıcı olacaktır.

Ben Edge UBO Lite ile kullanıyorum. Şu anlık yetiyor. YT Premium kullandığımdan, böyle reklam sorunu yaşadığım bir site de olmadı. Ama UO göre genel bir performans sorunu var. Bazen saçmalayabiliyor. Bu da V3 geçişte çoğu uzantıda yaşanacak gibi duruyor.

Brave kalkanların öğe engelleme sistemi UO kadar rahat olsa harici eklentiye benim açımdan hiç gerek kalmayacak.

Chromium olarak Brave, Chromium istemiyorsanız da zen. Zen'e geçeli 1 hafta oldu, işlevsellik açısından çok başarılı. Mod geliştiricileri de güzel işler çıkarmışlar. Brave'e göre en bariz eksisi azıcık hız kaybı yaşıyorsunuz.

Brave'in dahili reklam engelleyicisi var. YouTube üzerinde de çalışıyor zaten. Zen kurarsanız da zaten AdBlock kurarsınız.

Zen Browser kullanım değerleri nasıl RAM vb.

Bu Zen Browser'i ilk defa duyuyorum. Şu an kullanan varsa bir sayfaya ziyaret etmesini isteyebilir miyim? Yazdığım tarayıcı tespit kütüphaneme eklemeliyim. (Techolay bunu kullanmayı düşünüyor. Sitenin tarayıcıyı tanımasını sağlayalım.)

Zen Browser kullanım değerleri nasıl RAM vb.

Bakmadım, zaten çoğu tarayıcıda artık sekme dondurma olayı var. Uzun süre kullanmayınca direkt deaktif oluyor sekme. Zen'in ayarlarında kaç dakika sonra donmasını istediğinizi ayarlayabiliyorsunuz. Brave'de de var ama dakika bazlı değil, otomatik olarak agresif veya ortalama bir oranda yapmasını sağlıyorsunuz.

Zen Browser, kendisini web sitelere Firefox olarak gösteriyor. Onlarla iletişime geçsem iyi olacak.

1746536299974.webp