Brave içerisinde bazı uzantılara destek var. Ama geliştirici bu uzantıları destekler mi orası muamma. En azından UO geliştiren, Chromium mağazasındaki Ublock Origin desteklemeyeceğini söylemişti. Uzun süredir de güncelleme atmıyor. UBO Lite o tarafta odaklanmış durumda, Firefox tarafında da güncellemeler yavaşlayabilir. Malum iki uzantıyı bir arada götürmek yıpratıcı olacaktır.

Ben Edge UBO Lite ile kullanıyorum. Şu anlık yetiyor. YT Premium kullandığımdan, böyle reklam sorunu yaşadığım bir site de olmadı. Ama UO göre genel bir performans sorunu var. Bazen saçmalayabiliyor. Bu da V3 geçişte çoğu uzantıda yaşanacak gibi duruyor.

Brave kalkanların öğe engelleme sistemi UO kadar rahat olsa harici eklentiye benim açımdan hiç gerek kalmayacak.
Ublock origin lite YouTube de bile düzgün çalışmıyor deneyimlediklerim arasında Brave kendi reklam engelleyicisi ve Adguard şuan en iyi çalışanlar.

Hem mobil hem PC de kullanım için Brave mi Firefox mu daha iyidir. Mobilde genelde manga vs. okumak için kullanıyorum o yüzden reklam engellemesi ve yer imleri eşitlemesi iyi olursa güzel olur.

Hem mobil hem PC de kullanım için Brave mi Firefox mu daha iyidir. Mobilde genelde manga vs. okumak için kullanıyorum o yüzden reklam engellemesi ve yer imleri eşitlemesi iyi olursa güzel olur.
Android için Soul Browser öneririm. Firefox ve Brave denedim, maalesef açılır pencere engellemede başarısızlar. Anime, manga siteleri de(aslında az trafik alan çoğu yerel site) açılır pencere üzerinden bet, hotel reklam sayfası vb. reklamları yapıyor. Amaç SEO kastırmak.

Soul Browser yükledikten sonra reklam filtre ayarlarından açılır pencere engelleme ayarını normal yapın. Reklam filtrelerini de aşağıdaki gibi kullanıyorum. Diğer ayarlarını da kurcalarsın. Buna benzer Via ve Stargon tarayıcıları var. Ama en istikrarlı çalışan bu. Maalesef telefon sınırlarından dolayı, popüler tarayıcılar çok kısıtlılar. Yani arzuladığın kullanımı pek sunamıyorlar.

Brave, Firefox veya Soul Browser fark etmeksizin, reklam engelleme de asla bilgisayardaki gibi kusursuz çalışmıyor. O an ağın hızına bağlı tarayıcılar uzantının işlevlerini kısıtlayabiliyor. Ama Soul Browser reklam ve açılır pencer engelleme, video oynatıcısı gibi şeyler ile benim anime izlemek için favori tarayıcım.

2025-05-08_17-43.webp

2025-05-08_17-42.webp

Samsung ınternet öneririm. Reklam engelleyici olarak AdGuard content blocker kullan. Filtrelere gidip güncelle demeyi unutma.

PC ve mobilde farkli tarayıcılar kullanmayı sevmiyorum Opera'yi sırf esitleme kısmı daha rahat olduğu için kullanıyordum hesap actigim gibi yukleniyordu her şey. Şu an bile 35 sekme açık Opera mobilde bunları yedeklemedigi için Brave'e taşıyorum tek tek.