ALCYONEUS

Uzman
Başlığı bilerek bu şekilde yazdım, moderatörler düzenleme yaparken değiştirmezse sevinirim, özellikle o şekilde yazdım.
Şimdi arkadaşlar, biliyorsunuz Binali Yıldırım ile Rahmi Koç bir araya geldiği zaman Rahmi Koç'un sarf ettiği bazı sözler, dışarıdaki işletmelere silahlı saldırı yapılacak kadar tepki aldı. Gördünüz mü bilmiyorum ama konuşmasında; bir gün bir Kürt kadın doktora gitmiş, doktor; "kabin arkasına geçip soyunun" demiş. Kürt kadın da; "önce sen soyun doktor bey" tarzı bir cevap vermiş. Fıkra olarak anlatıyor ve ardından da Binali Yıldırım ile Rahmi Koç gülüyor. Bu olay son zamanlarda çok tepki almaya başladı. Bazı işletmeleri suç örgütü mensubu olduğunu söyleyen, anasına bir bardak suyu getirmeyecek tipler, sözde Kürt anaların hakkını savunmak adına Ford Otosan bayisine ve genel müdürlük binasına silahlı saldırı düzenledi. Belli başlı kitleler Yapı Kredi hesaplarını kapattırarak boykot etmeye çalışıyor. Benim kafamda söylenen sözler farklı düşünceler uyandırdı çünkü özümde her ne kadar şehirde büyüsem de kırsal kesimde doğuya yakın bir bölgede köyde de çocukluğumu geçirme fırsatım olmuştu. Ben söylenen sözü şu şekilde yorumladım; Kürt dediğimiz ablamız doğuda, doğu kültüründe yetişmiş ve o bölgenin töresine/kültürüne göre yaşayan bir insan ve normal şartlar altında değil soyunmak, erkek doktora muayene olmak gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Bu durum orada yaşayan insanların doğasına aykırı bir durumdur. Şehirde yaşayanlar için belki düşünceler değişmiş olabilir ama yaşlı kesim için bu halen böyle. Kürt ablamız soyunmayacağı için karşılık vererek "ilk siz soyunun doktor bey" demiş olabilir diye yorumladım çünkü normal şartlar altında bir kadının kabin içerisinde muayene olmak üzere soyunması tamamen çıplak olarak veya özel bölgeleri belli olacak şekilde değildir. Bunu böyle düşünmemin sebebi şu anda muayene olurken vücudunun normal bir bölgesini bile erkek doktora açmayacak insanların var olduğunu biliyorum. Dediğim gibi şehirde yaşamama rağmen kırsal kesimde de yaşadım ve o bölgenin bazı yaşayış özelliklerini de halen kendi üzerimde bulunduruyorum, değişiklik yaşanmadı. İnsanlar olayı cinsel olarak anladı ve Rahmi Koç'a söylediği sözden sanki Kürt kadınlarına karşı cinsel ve ırkçı, aşağılayıcı bir söz söyleme girişiminde bulunmuş gibi bir tavır alınmış durumda. Kendisi de zaten;
"Herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığım sözlerim için içtenlikle özür diliyorum. Üzüntümü samimiyetle paylaşmak isterim. Saygılarımla" açıklaması ile özür diledi.
Ben köyde büyüyen biri olarak "ilk siz soyunun doktor bey" sözünü; kadının doktordan gerçek anlamda soyunmasını beklemediğini ve kendisinin de soyunmayacağını beyan etmek üzere söylemiş olabileceği şeklinde yorumladım. Ek olarak Kürt, Türk veya Laz kelimelerinin geçmesinden de ırkçı bir çıkarım göremedim çünkü sonuç olarak ben söylenen sözlerde cinsel bir çıkarımda bulunamadım ya da aklımdan geçmedi.Kendisi de ırkçı bir söylemde bulunmak istemediğini söylemiş ama insanların düşünceleri ve paylaşılan şeyler beni karamsar duruma getirdi, yani bu tür şeylerde Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinin temsilcisinin o tarz sözleri sarf etmesini ben de doğru bulmuyorum ama dışarıda duyduğum bazı özlü sözler ve fıkralar bundan çok daha ağır.
Sadece fikir alışverişi yapılması açısından sormak istiyorum, sizce söylenen sözler ne derecede doğru ve ne derecede yanlış?
Silahlı saldırı muhabbetlerine çok değinmiyorum, eleştirmenize gerek yok çünkü bir suç örgütünün kendi reklamını yapmak adına yapmış olduğu bir saldırıdan ibaret. Suç örgütü üyeleri ailelerine, anne ve babalarına bu kadar düşkün olsalar zaten azılı suçlu olmazlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bununla alakalı 2 tane mesaj attım, aynen alıntılıyorum buraya.
Meselenin Kürtlükle alakası yok, mesele Kürtlük kavramının arkasına sığınıp saldırılarını meşru kılmak isteyen birçok terör örgütünü 2. İhanet Süreci'yle birlikte sıkıştırılmış dağ kadrolarını şehre indirtmeye zorlayarak bu saldırılara izin vermiş olmamız.
Rahmi Koç açıklamayla beraber tetikleri üstüne çekti, birkaç gün sonra unutulur bu olay.
Koç ülkeden tamamen çekildiğinde ekonomik istikrarsızlık tavan yapacak haberleri yok.

Lazların umrunda değil ki, silahlanıp ülke kurmayacakları için. Bu arkadaşlar hayal ülkelerini kurmanın derdindeler.
Ben hâlâ söylüyorum, tüm bu ayrılıkçı Kürtler'i alıp IŞİD'in kucağına atacaksın ve ülkeni bunlardan temizleyeceksin.

Bununla alakalı 2 tane mesaj attım, aynen alıntılıyorum buraya.
Peki neden kimse koçun ülkeye verdiği zarardan bahsetmiyor? Sanki gökten Tanrı yolladı adamı sonra o adam da binbir karşılıksız iyilik yaptı. Bazı alanlarda geri kalmamızın sebebi olmuş olmasın. XD Ay yaşlı adam ne kadar ponçik, saldırıya uğradılar diyip her şey unutulacak mı? Bir noktaya dikkat çekip diğer tarafı unutturma işini medyatik karakterler çok güzel yapıyor. Her seferinde de insanlar yiyor. ;D

Peki neden kimse koçun ülkeye verdiği zarardan bahsetmiyor? Sanki gökten Tanrı yolladı adamı sonra o adam da binbir karşılıksız iyilik yaptı. Bazı alanlarda geri kalmamızın sebebi olmuş olmasın. XD Ay yaşlı adam ne kadar ponçik, saldırıya uğradılar diyip her şey unutulacak mı? Bir noktaya dikkat çekip diğer tarafı unutturma işini medyatik karakterler çok güzel yapıyor. Her seferinde de insanlar yiyor. ;D
Ne zamanki Beşli Çete'nin verdiği zararı konuşursunuz o zaman konuşurum, Koç-Sabancı gibi şirketlerin olmasa ülken 3 kere Venezuela gibi hiperenflasyona maruz kalacaktı haberin yok.

Ne zamanki Beşli Çete'nin verdiği zararı konuşursunuz o zaman konuşurum, Koç-Sabancı gibi şirketlerin olmasa ülken 3 kere Venezuela gibi hiperenflasyona maruz kalacaktı haberin yok.
Yanlış anlama ama sen kimin ne iş yaptığını biliyormuş gibi bunu bana söylüyorsun? Algıda seçicilik yaparak dost düşman siyaseti ile bir asır daha ömrünü harcamaya devam edersiniz siz. :DD Kahve ekonomisti "enflasyon kötü!!! muhalefet haklı!!!" yorumun ile gelmişsin. Bu ülke geri kalıyorsa nedeni insanların gözünü açıp bir kere bile kendisi için neyin iyi neyin kötü olduğuna karar vermemesidir. Adamın ne olduğuna bir kere bakalım dediğim halde dikkatleri başka yöne çekmeye çalışman çok gülünç. IQ ortalaması 86 olan Afrika muz cumhuriyeti mensubu halk bunu çok güzel yer.