RAM değiştikten sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Friedhelm

Başarılı
Eski RAM'imi sattım ve yeni RAM kiti aldım. Yapmam gerekenler nelerdir? Format atmaya gerek var mıdır?

Format atmana gerek yok. Eski RAM’i çıkarıp yenisini takman yeterli. İlk açılışta BIOS’tan RAM’in doğru frekans ve kapasitede görünüp görünmediğini kontrol et, ardından XMP/EXPO profili varsa aktif et. Sonrasında sistem stabil çalışıyorsa ekstra bir işlem gerekmez.

Eski RAM'lerin CL değeri yüksek ise ya da manuel Tweak ayarı yaptıysanız, ayarlar doğru değilse; uzun kullanımda Windows dosyaları bozulabiliyor, Windows temiz ise formata gerek yok. Onun dışında yapılacak çok bir şey yok, BIOS güncel değilse güncelleyip devam edin.

Eski RAM'imi sattım ve yeni RAM kiti aldım. Yapmam gerekenler nelerdir? Format atmaya gerek var mıdır?

Anakart değişmedikçe format atmaya gerek yok. BIOS güncelleyin ve EXPO aktif edin. 6000 MT/s için yeterlidir, forumdaki DDR5 rehberini takip edin. FPS, %1 ve %0.1 değerlerinizi artırmak ve gecikmeyi düşürmek isterseniz. Hazır profiller mevcut 6000 MT/s için rehberde. Ayrıca EXPO da bir OC profilidir. BIOS güncelledikten sonra EXPO profili aktif edin ve stabilite testine tabi tutun. TesMem5 0.12.3 sürümünü tavsiye ediyorum.

@Friedhelm Attachment kısmından indirin. İlk açışta AWE hatası verir, PC 1 kere Restart atın. 1 defalığa mahsustur. Bu programı geçerse stabilite sorununuz yok demektir. USB'den Boot etmene ve saatlerce beklemene gerek yok. Diğer yazılım RAM Test Pro olabilir. Rehberde bahsedildi AM5 için test araçları.

@X99 ZenTimings A2-B2 ve DIMM telemerisini de iletmesi lazım. Artık AMD Mixed train ediyor bellekleri, A-Die için uygun değil böyle olması. Onu elle düzeltmesi gerekebilir stabilite sorunu yaşarsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…