Detaylar
Kim cevapladı?Format atmana gerek yok. Eski RAM’i çıkarıp yenisini takman yeterli. İlk açılışta BIOS’tan RAM’in doğru frekans ve kapasitede görünüp görünmediğini kontrol et, ardından XMP/EXPO profili varsa aktif et. Sonrasında sistem stabil çalışıyorsa ekstra bir işlem gerekmez.
Eski RAM'lerin CL değeri yüksek ise ya da manuel Tweak ayarı yaptıysanız, ayarlar doğru değilse; uzun kullanımda Windows dosyaları bozulabiliyor, Windows temiz ise formata gerek yok. Onun dışında yapılacak çok bir şey yok, BIOS güncel değilse güncelleyip devam edin.
- Makaleler
- 1
Eski RAM'imi sattım ve yeni RAM kiti aldım. Yapmam gerekenler nelerdir? Format atmaya gerek var mıdır?
Anakart değişmedikçe format atmaya gerek yok. BIOS güncelleyin ve EXPO aktif edin. 6000 MT/s için yeterlidir, forumdaki DDR5 rehberini takip edin. FPS, %1 ve %0.1 değerlerinizi artırmak ve gecikmeyi düşürmek isterseniz. Hazır profiller mevcut 6000 MT/s için rehberde. Ayrıca EXPO da bir OC profilidir. BIOS güncelledikten sonra EXPO profili aktif edin ve stabilite testine tabi tutun. TesMem5 0.12.3 sürümünü tavsiye ediyorum.
Herkese selam,
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
- Ayhan Dönmez
- 6000 am5 ayar bellek bios ddr5 ddr5 ram ddr5 ram ayarı hynix manuel ram ram ayarı sk hynix timing
- Forum: RAM
@Friedhelm Attachment kısmından indirin. İlk açışta AWE hatası verir, PC 1 kere Restart atın. 1 defalığa mahsustur. Bu programı geçerse stabilite sorununuz yok demektir. USB'den Boot etmene ve saatlerce beklemene gerek yok. Diğer yazılım RAM Test Pro olabilir. Rehberde bahsedildi AM5 için test araçları.
Memory Testing with TestMem5 TM5 with custom configs
Hello everybody I am just making a very light tutorial with a collection of custom config files and a DOWNLOAD LINK for TM5 v0.12 anta777 absolut config Official Intel DDR4 24/7 Memory Stability Thread None of the work is mine but it seems like a pretty good and fast testing app Update...
@X99 ZenTimings A2-B2 ve DIMM telemerisini de iletmesi lazım. Artık AMD Mixed train ediyor bellekleri, A-Die için uygun değil böyle olması. Onu elle düzeltmesi gerekebilir stabilite sorunu yaşarsa.