Yapmanız gereken die bilgisini öğrenmek, şu anda mixed train etmiş. AI tweaker-DRAM timing menüsünden tRFC2 300, trfcsb 180 verin. Trefı 50.000 kalsın. Boot ederse görsel atın.

Etmezse ne yapacağım, ayarları nasıl önceki haline getireceğim?

Bir de die bilgisi önemli mi hocam böyle kalsa bir sorun olur mu?

Etmezse ne yapacağım, ayarları nasıl önceki haline getireceğim?

Bir de die bilgisi önemli mi hocam böyle kalsa bir sorun olur mu?

Die bilgisi önemli, evet. Ne kullandığını bilmen lazım. Çok yüksek ihtimalle edecektir. M-Die olduğunu düşünüyorum. Etmezse CLRTC pinlerden Clear CMOS yapacaksın, basit bir işlem. Profili BIOS'a kaydedin o yüzden.

Hocam şu an BIOS'tayım hızlı yazar mısınız tRFC2'yi 300 trfcsb yi 180 yaptım ama trefi yi bulamadım nerede o kısım?

Trefi derken Refresh intervaldan bahsediyorsunuz sanırım ayarları böyle değiştiriyorum.

Boot etti hocam şu anda bilgisayardan yazıyorum. Ama yalnız birinde trfcsb yi 180 demişsiniz öncesinde tRFC1 demişsiniz ama ben bunu okuyarak trfcsb yi 180 ayarladım fotoğrafını da attım size.

Yapmanız gereken die bilgisini öğrenmek, şu anda mixed train etmiş. AI tweaker-DRAM timing menüsünden tRFC2 300, trfcsb 180 verin. Trefı 50.000 kalsın. Boot ederse görsel atın.

Dosya Ekleri

• IMG_1428.webp
    IMG_1428.webp
    2 MB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Hocam şu an BIOS'tayım hızlı yazar mısınız tRFC2'yi 300 trfcsb yi 180 yaptım ama trefi yi bulamadım nerede o kısım?

Trefi derken Refresh intervaldan bahsediyorsunuz sanırım ayarları böyle değiştiriyorum.

Boot etti hocam şu anda bilgisayardan yazıyorum. Ama yalnız birinde trfcsb yi 180 demişsiniz öncesinde tRFC1 demişsiniz ama ben bunu okuyarak trfcsb yi 180 ayarladım fotoğrafını da attım size.

SS atar mısınız yazılımdan? Oradan da tekrardan kontrol sağlayalım.

Yaptığım ayarlar doğru mu? Tras kısmına biraz takıldım ben açıkçası.

Bu Refresh'in mixed olması kötü bir şey mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (5).webp
    Ekran Görüntüsü (5).webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 9
  • Ekran Görüntüsü (6).webp
    Ekran Görüntüsü (6).webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 10
  • Ekran Görüntüsü (7).webp
    Ekran Görüntüsü (7).webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Yaptığım ayarlar doğru mu? Tras kısmına biraz takıldım ben açıkçası.

Bu Refresh'in mixed olması kötü bir şey mi?

Akıllardaki soru işareti gidermek adına timing'leri bu şekilde girin, tamam olsun. Sırasıyla DRAM timing'den girebilirsin, tRFC ile aynı mantıkta.

1781709833925.webp

Dediğiniz her şeyi yaptım güncel durum böyle. Başka bir şey yapmama gerek var mı? Ve mixed yazmadı bir sorun teşkil ediyor mu? RAM'lerimin durumu nedir iyi mi? Ve ben bu ayarları neden yaptım? Yanlış anlamayın hocam öğrenmek için soruyorum sizin gibi bilgili insanları çok görmüyorum internette.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (8).webp
    Ekran Görüntüsü (8).webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 10
  • Ekran Görüntüsü (9).webp
    Ekran Görüntüsü (9).webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 9
  • Ekran Görüntüsü (10).webp
    Ekran Görüntüsü (10).webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Dediğiniz her şeyi yaptım güncel durum böyle. Başka bir şey yapmama gerek var mı? Ve mixed yazmadı bir sorun teşkil ediyor mu? RAM'lerimin durumu nedir iyi mi? Ve ben bu ayarları neden yaptım? Yanlış anlamayın hocam öğrenmek için soruyorum sizin gibi bilgili insanları çok görmüyorum internette.

Evet, durumu iyi görünüyor. Nitro ayarı lazım.

Ve mixed yazmadı bir sorun teşkil ediyor mu? RAM'lerimin durumu nedir iyi mi? Ve ben bu ayarları neden yaptım? Yanlış anlamayın hocam öğrenmek için soruyorum sizin gibi bilgili insanları çok görmüyorum internette.

Mixed yazmadı kısmını tam anlamadım, Mixed training etti şu anda. Sorunsuz görünüyor. Emin olmak istersen kısa süreli test yapmanı öneriririm. Yapmanızın sebebi 1:1 mod stabilizasyonu ve RAM'in tam potansiyelini açığa çıkartmak. Deminki gibi saçma tRAS ve tRC değerliklerden kurtulmuş oldun.

Hocam tüm sorularıma cevap verir misiniz yanlış anlamazsınız öğrenmek istiyorum sadece:)

@Friedhelm Bu programdan Auto basıp Errors 1, Minutes 90 ayarlayın. Müsait zamanda test edin, stabildir muhtemelen bu ayarlar.