Mixed yazmadı kısmını tam anlamadım, mixed training etti şu anda. Sorunsuz görünüyor. Emin olmak istersen kısa süreli test yapmanı öneriririm. Yapmanızın sebebi 1:1 mod stabilizasyonu ve RAM'in tam potansiyelini açığa çıkartmak. Deminki gibi saçma tras ve tRC değerliklerden kurtulmuş oldun.

@Friedhelm bu programdan Auto basıp errors 1, minutes 90 ayarlayın. Müsait zamanda test edin, stabildir muhtemelen bu ayarlar.

Mixed yazması sorun olur mu demek istemiştim. Bir de bu işlemlerin RAM'e bir zararı olur mu acaba?

Bu arada Advanced DDR options'dan Nitro'yu açtım, ekran böyle şu an, burada ne yapmam lazım? @Ayhan Dönmez.

IMG_1434.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Mixed yazmadı kısmını tam anlamadım, mixed training etti şu anda. Sorunsuz görünüyor. Emin olmak istersen kısa süreli test yapmanı öneriririm. Yapmanızın sebebi 1:1 mod stabilizasyonu ve RAM'in tam potansiyelini açığa çıkartmak. Deminki gibi saçma tras ve tRC değerliklerden kurtulmuş oldun.

@Friedhelm bu programdan Auto basıp errors 1, minutes 90 ayarlayın. Müsait zamanda test edin, stabildir muhtemelen bu ayarlar.

Mem test değil de şu testi yapıyorum şu anda.

Bu arada Advanced DDR options'dan Nitro'yu açtım, ekran böyle şu an, burada ne yapmam lazım? @Ayhan Dönmez.

Eki Görüntüle 258128

1781728973169.webp

Cevabını bekliyorum. Ben de de aynı çip RAM var ama sanırım anakarttan dolayı yemedi. Daha 1. dakikada hata alıyordum.

Siz B850M-K sipariş geçin şimdiden, MSI isterseniz çöpe atın isterseniz de 2. elden sarı siteden gönderirsin ama alan kişiye de yazık. İmha edilmesi taraftarıyım.

B850M-K ile bu ayarlar sorun olmuyor, tekte açacaktır. @SalimBdk

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 258141

Siz B850M-K sipariş geçin şimdiden, MSI isterseniz çöpe atın isterseniz de 2. elden sarı siteden gönderirsin ama alan kişiye de yazık. İmha edilmesi taraftarıyım.

Hocam o attığınız testi 54 dk yaptım bir error olmadı kapatıyorum şimdi BIOS'tan o ayarları yapacağım.

Eki Görüntüle 258141

Hocam bu dediğiniz Nitro ayarını da yaptım. Sistem gene açıldı. Bu işlemler bir zarar vermez değil mi RAM yüzünden başımın ağrımasını istemem tekrardan :)