Bu yıl pek düşecek gibi gözükmüyor, bilgisayarları geç yeni çıkacak telefonların ve genel olarak RAM barındıran tüm teknolojik ürünlerin fiyatlarına yansıyacak. AI sönmez, yükselerek devam edecek gibi görünüyor, bu yüzden RAM ve yapay zeka gereksinimi konusuna bir çözüm bulurlar.

AI mining gibi bir şey. Zamanında bir tarafları kırık RX 580'ler kaç dolarlara gidiyordu. Aslında gerçekten pahalandığından falan da değil. Kapitalizm insanlara bu yolla hem AI reklamı yapıyor hem de sattığı RAM'lerden çok daha fazla kar elde ediyor. Gerçek arz talep etkisi belki yüzde 1 bile etmez fiyatlara.

2027 diyorlar ama ben 2026'da bir hareket bekliyorum. Oyunu değiştirecek bir gelişme yaşanması tarzında açıkçası. Piyasaya daha çok RAM sürülmesi vs gibi değil ama RAM ihtiyacının minimalize edilmesi için bir gelişme olabilir. Tabii sadece içimden geçen bu, yoksa kimse kesin bir şey bilmiyor.

Son düzenleme:
Ben de düşer gözüyle bekliyorum. Laptop + RAM alacağım diyorum ama şu an kumar içerisindeyim. Laptop indirime girdiğinde onu uyguna alırsam RAM fazlaca girse bile para olarak tamam diyeceğim gibi. Kısaca düşmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM fiyatlarının düşmesi için RAM entegresi üretecek yeni fabrikalar açılması lazım. Bunu da şu anda yapmaya niyetlenen kimse olmadığına göre şahsi görüşüm 2029 başından önce bir iyileşme yaşanmaz. Bu ara kötü bir haber vereyim ASUS RAM fabrikasına yatırım yapmayacağını açıkladı.

Son düzenleyen: Moderatör: