RAM frekans ayarı nasıl olmalı?

CanPatrioTic

Yetkin
Yer
Ankara
Hocam merhabalar, dün sistemi topladım ve kurdum. RAM frekans ayarlarına ihtiyacım var; yardımcı olabilir misiniz? BIOS’u son sürüme güncelledim ve şu anda RAM’ler 4800 MHz çalışıyor. Nebi’nin videolarını izledim ama pek bir şey anlamadım. @Ayhan Dönmez

Burada yazıyor diye hatırlıyorum, neyse Ayhan hocamın dediği gibi %99.9 A-die çipli Klevv. Ben de şu ana kadar M veya başka bir çip görmedim.

Aktif soğutmayla birlikte SS'ini bıraktığım ayarları geçirip save & exit yapın. Sonra tekrar ZenTiming SS'i atın tam olup olmadığını kontrol edelim. @Ayhan Dönmez

Tamamdır hocam attığınız ayarları uyguluyorum.

Hocam bu RAM ayarlarını yaptıktan sonra ekstra olarak da TDP 105W modunu aktif etsem performansta gözle görülür bir fark yaşar mıyım?

@CanPatrioTic Şu bellek kısmını genişletip modüllerden birine tıkladıktan sonra görsel gönderir misin, A-Die ise ondan emin ol öncelikle. ZenTimings gönderebilir misin bir de eş zamanlı, alttan A2-B2 kısmı seçerek ayrı 2 görsel olursa iyi olur.

Hocam buradaki ayar otoda mı kalsın yoksa 6000 veya 6400e mi ayarlayım?

Şu anda 6000 profildesin, her şey ona göre uygun değerlerin. Zen atarsan A2-B2 olacak şekilde, öyle bakalım.

Tabii öncelik eğer çip 6400 yapabiliyorsa 6400 1:1 mod yapmak olur. 6000 1:1 mod biraz kolaya kaçmaktır, çok uğraşmaman için yani. 6400 açıp açamayacağını bilmiyoruz çünkü.

N/A diyor, emin olamayız bu senaryoda. ZenTimings A2-B2 gönderir misin şimdi de alt kısımdan seçerek programda.

7200 MT/s CL34'lerin M-Die çıkma şansı var, M-Die 7400 veremiyor sadece ama 7200 verebiliyor silikon olarak. @LH44

XPG 7200'lüklerde de M-Die çıktığı oldu.

@CanPatrioTic Aynı şekilde OCCT'de de görebilirsin, oradan da bak istersen. N/A ise orada da öyle yazacaktır, Thaiphoon'da da anlaşılmaz. Karakteristik ve tRFC mevzusundan anlarsın.

Son düzenleme:

@CanPatrioTic tRFC değeri 390 girdiniz değil mi?

@Ayhan Dönmez 'in dediği gibi, ZenTiming SS'i hiç fena olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…