RAM manuel timing ayarından sonra ara ara PC donuyor ve kapanmıyor

sahveli 2

Başarılı
@Ayhan Dönmez hocam merhaba. Daha önce RAM timing ayarlarımı sizinle yapmıştım. Formattan sonra rehberinizden yararlanıp tekrar yaptım. RAM test Pro testinde hata verdiği için yine tRCD-RD-36 ve tRP 32'yi ikisini de 38 ayarladım, test sorunsuz tamamlandı. Ardından y-cruncher ile teste soktum, sistemi PBO ayarı da +75 ve -20 yaptım, onda da sorun çıkmadı. VT3 ile test ettim.

Ancak iki adet problem yaşıyorum:
  1. PC ara ara oyun oynarken rastgele bir şekilde donuyor (bazen 6-7 saat oynuyorum, sorun olmuyor; bazen de 3-4 saat sonra donup kalıyor) ve kasadan kapatmadan açamıyorum.
  2. PC kapatırken bazen ekranda "kapatılıyor" yazısı takılıp kalıyor, yine kasadan kapatmak zorunda kalıyorum. Bu olay bazen oluyor, bazen olmuyor.
Sebebi ne olabilir? EXPO aktif edince hiç öyle bir sorun yaşamıyorum. Sadece manuel timing ayarından sonra başlıyor bu iki sorun.
RAM: Patriot Viper Venom CL30 6000 MHz Hynix h-die

Son düzenleyen: Moderatör:
Patrio niye yan çizdi şimdi. Bence tamamen MSI'nin tutarsız BIOS'undan kaynaklı hocam. Ne yapacağız MSI beyefendiye bir de a-die mi bulacağız.

Örnek çok, bu konular delil niteliğinde, gelsinler baksınlar hocam.

Patriot + MSI birlikteliği sorun yaratabiliyor, ikisi beraber olursa. Sebebini sponsorcular bulması lazım da onlar da biliyorsun marka kötüleyemez. Bedavaya iş yapacak halleri yok, mal iyi diyecekler ki millet alsın...

İfadeler: X99
Valla hocam en sonunda ya kasayı sırtlayıp yanınıza gelicem ya da bu anakarttan kurtulucam
Bir süre memory try it ' deki sizin rehberinizde işaretleyip üzerine ayar yaptığınız profili ekstra ayar yapmadan kullanayım. MSİ ında bios updateini mi bekleyelim napalım bilemedim.

Valla hocam en sonunda ya kasayı sırtlayıp yanınıza gelicem ya da bu anakarttan kurtulucam

Forum hayatım MSI kartlarla geçti. 1001. kişi falansın muhtemelen ama para kazanan tipler sıfır sıkıntı var diyor, yersen. İşten anladıkları da meçhul, copy paste takılıyor hepsi.

Rehber hazırlayanı da aynı yani, yurtdışı videonun birebir Türkçe çevirisi. Emek yok demiyorum ama içerik kendilerinin değil, yıllardır bilinen şeyler.

@sahveli Size gelince, bu aşamada ilk Clear CMOS yapın. Dahili grafik kapatıp düz EXPO aç. 6000 CL30-38-38-38-76 gir, diğer timing'leri Auto bırak. Zen iletip testr alın. Nitro da Auto.
Yarın iş dolayısıyla şehir değiştirmem gerekiyor. Değerli vaktiniz ve emeklerinize teşekkür ederim herkesin. Clear cmos ve dediğiniz ayarlarla testleri ancak döndüğümde uzun uzadıya tekrar yapabilicem. Testler sonucunda yeni bir konu daha açarım hocalarım. Hepinize iyi forumlar dilerim

Sıfırdan adım adım gidilmesi lazım, ASUS olsaydı konu bitmişti şu anda. Sponsorcular diyor ya AGESA'ya arayüz tema giydiriyor tüm firmalar, aslında BIOS hepsinde ortak diye.

Örnek çok, bu konular delil niteliğinde, gelsinler baksınlar hocam.

Bakması bir şeyi değiştirmez ve işine gelmez. Firmanın gönderdiği ürün ve sponsorluk adına milleti yiyorlar, mevzu bu. Bilmem kaçıncı konu oldu, 10 karttan 5 tanesi böyle. Sebebini sorunca biz ayarlamayı bilmiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…