S C O 12

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Dün FC25 oynarken durduk yere ekranda “sinyal yok” hatası aldım. Ekranda başka bir hata da görünmüyordu.

Kasayı söküp her şeyi kontrol ettim, sonra tekrar açmayı denedim ama ekran gelmedi.

RAM’leri tek tek denedim; işlemciye yakın olan RAM slotuna (DDR4_1) taktığımda görüntü gelmiyordu, ancak DDR4_2 slotuna taktığımda görüntü geldi.

Bir RAM slotunun durduk yere bozulduğunu ilk defa görüyorum bu nasıl mümkün olabilir?

Anakart: GIGABYTE H510M H

RAM yuvası durduk yere bozulmaz genelde. Yuvalar işlemcinin bacaklarına bağlıdır. Bacaklar soğutucu baskısı ile aşırı sıkılırsa, soketteki pinler temas etmesi gereken yerlerden kayar ve bellek slotu çalışmaz hale gelir. Soğutucuyu söküp tekrar takmak veya gevşetmek çözüm olabilir.

RAM'in kendisi de arızalanmış olabilir.

RAM yuvası durduk yere bozulmaz genelde. Yuvalar işlemcinin bacaklarına bağlıdır. Bacaklar soğutucu baskısı ile aşırı sıkılırsa, soketteki pinler temas etmesi gereken yerlerden kayar ve bellek slotu çalışmaz hale gelir. Soğutucuyu söküp tekrar takmak veya gevşetmek çözüm olabilir.

RAM'in kendisi de arızalanmış olabilir.
RAM’lerde aslında bir sorun görünmüyor Recep abi, çünkü DDR4_2 slotuna her iki RAM’i de taktığımda ekran görüntüsü geliyordu. Ancak DDR4_1 slotuna taktığımda hiçbir şekilde görüntü gelmiyordu.

Tum slotlara tek tek takarak memtest yapın.
Bunu zaten yaptım dostum.