Detaylar
Kim cevapladı?Enesrxxy
Uzman
LGA 775 anakartlarda DDR3 bellek kontrolculer pek harika olmadigi icin yuksek yogunluklu bellekler takinca sapitabiliyorlar. Gigabyte maksimum 16 GB demis ancak bu muhtemelen 4+4+4+4 duzende ve mumkunse cift tarafli bellek modulleri iledir herhalde zira bu vakitlerde dedigim gibi yuksek yogunluklu 8 GB bellekler populer değildi.
Iade etmek en mantikli durum gibi gozukuyor. 2x2 ekleme yapip 4x2 kullanmak daha mantikli olabilir, calisma sansi daha yuksek, ozellikle de cift tarafli modul alirsaniz.
Var aslinda. JEDEC minimum standart hiz DDR3'te zaten 800. kaldi ki CPU-Z ile bakmaniz daha mantikli.
CPU-Z baktım zaten hocam galiba tek çare iade etmek kaldı.
- Makaleler
- 7
Aldiginiz bellegin modeli nedir bu arada? Su anda sizde olan 2x2 belleklerin de modelini biliyorsaniz super olur.CPU-Z baktım zaten hocam galiba tek çare iade etmek kaldı.
Enesrxxy
Uzman
Aldiginiz bellegin modeli nedir bu arada? Su anda sizde olan 2x2 belleklerin de modelini biliyorsaniz super olur.
PC1333.
3 kere arka arkaya bip sesi geliyorsa ya ram ya da slottan kaynaklı sıkıntı vardır.Bugün 8 GB RAM aldım fakat taktığımda bip sesi geliyor. Başka slota taktığımda ise açılıp kapanıyor. Eski RAM'leri takınca da normal açılıyor ama 8 GB RAM kullanamıyorum.
Silgi ile silmeyi veya soket değiştirip deneyin.
Enesrxxy
Uzman
3 kere arka arkaya bip sesi geliyorsa ya RAM ya da slottan kaynaklı sıkıntı vardır.
Aralıksız ses geliyor arka arka ses gelmiyor.
3 kere arka arkaya bip sesi geliyorsa ya RAM ya da slottan kaynaklı sıkıntı vardır.
Silgi ile silmeyi veya soket değiştirip deneyin.
Soket degistirdim fakat silgi ile silmeye denemedim denesem olur mu?
Aralıksız ses geliyor arka arka ses gelmiyor.
Soket degistirdim fakat silgi ile silmeye denemedim denesem olur mu?
1 uzun bip şekilinde mi geliyor?
Enesrxxy
Uzman
1 uzun bip şekilinde mi geliyor?
Evet.
Bir modülden 2 modüle geçtiğnizi varsayıyorum. Bir uzun bip güç kaynağı ile ilişkilendiriliyor. Başka güç kaynağı ile dener misiniz? Ek olarak ramlar birden fazlaysa teker teker dener misiniz?
Enesrxxy
Uzman
Bir modülden 2 modüle geçtiğnizi varsayıyorum. Bir uzun bip güç kaynağı ile ilişkilendiriliyor. Başka güç kaynağı ile dener misiniz? Ek olarak ramlar birden fazlaysa teker teker dener misiniz?
1 tane RAM var eski RAM'leri birlestirip yaptim ise yaramadi.