Enesrxxy

Uzman
Bugün 8 GB RAM aldım fakat taktığımda bip sesi geliyor. Başka slota taktığımda ise açılıp kapanıyor. Eski RAM'leri takınca da normal açılıyor ama 8 GB RAM kullanamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün 8 GB RAM aldım fakat taktığımda bip sesi geliyor. Başka slota taktığımda ise açılıp kapanıyor. Eski RAM'leri takınca da normal açılıyor ama 8 GB RAM kullanamıyorum.

Aldığın RAM sistemine uyumlu mu? Anakartın maksimum ne kadar RAM destekliyor? RAM'in arızalı olmadığından emin misin?

Cımbızla laf almaya bayılıyorum. İşlemcinizle kimlik numaranız aynı sonuçta.

Bellek listesi belirtmişler. Listede 8 GB hiç yok. O zamanlar piyasada var mıydı bilmiyorum.
İşlemci desteği için şöyle yüksek önbellekli düşük nanometreli bir taneyi seçip Google amcaya sorduğumda
Kullanma kılavuzuna göre süs olsun diye yazmışlar. Artık nasıl bip sesi geliyorsa ona göre aksiyon alırsınız. İngilizce bilmiyorsanız herhangi bir çeviri programı işinizi görmeli.
Sitede revizyon 1.0 ve 1.3 var. İkisinde de liste aynı.

Kod:
Q: What do the beeps emitted during the POST mean?
A: The following Award BIOS beep code descriptions may help you identify possible computer problems.
(For reference only.)
1 short: System boots successfully
2 short: CMOS setting error
1 long, 1 short: Memory or motherboard error
1 long, 2 short: Monitor or graphics card error
1 long, 3 short: Keyboard error
1 long, 9 short: BIOS ROM error
Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly
Continuous short beeps: Power error

Eski RAM'ler 2×2, yeni RAM ise 8 GB RAM. Anlatabilmisimdir herhalde simdi.
Bunu söylemenin doktora öksürük için gidip cinsiyetim erkek demekten pek farkı yok.
Belki hatalı voltaj aldınız, belki bir şekilde işlemciniz desteklemiyor, belki çok daha farklı bir şey.

16 GB maksimum dediğine göre ve chipset 4 bellek desteklediğine göre muhtemelen maksimum 4 GB modül destekliyor.
Her ne kadar ürün sayfasında 16 GB deseler de kullanma kılavuzunda bir 8, bir 16 demişler. Revizyon göre değişiyor gibi. Belki de chipset de o yüzden bir öyle bir böyle diyordur.

Chipset şöyle demiş. Galiba PCI Express'te bir şey varken en fazla 8 GB kullanılabiliyor.
The (G)MCH supports a maximum of 8 GB of DRAM. No DRAM memory will be accessible above 8 GB.

The maximum main memory size supported is8 GB total DRAM memory.
Aynı zamanda şöyle de demiş.
16 GB maximum memory.

Using 2 Gb device technologies, the largest memory capacity possible is 16 GB, assuming Dual Channel Mode with four x8 double sided un-buffered non-ECC or ECC DIMM memory configurations. NOTE: The ability to support greater than the largest memory capacity is subject to
availability of higher density memory devices.

Wikipedia abi de böyle demiş. Sizin chipset anılandan ise şaşırmam.
The DDR3 standard permits DRAM chip capacities of up to 8 gigabits (Gbit) (so 1 gigabyte by DRAM chip), and up to four ranks of 64 Gbit each for a total maximum of 16 gigabytes (GB) per DDR3 DIMM. Because of a hardware limitation not fixed until Ivy Bridge-E in 2013, most older Intel CPUs only support up to 4-Gbit chips for 8 GB DIMMs (Intel's Core 2 DDR3 chipsets only support up to 2 Gbit). All AMD CPUs correctly support the full specification for 16 GB DDR3 DIMMs. Intel, also supports 16 GB DIMMs, from Broadwell (also named as "AMD Only memory, because of using 11-bit addressing).

Ben chipset suçlu diyorum.

Cımbızla laf almaya bayılıyorum. İşlemcinizle kimlik numaranız aynı sonuçta.

Bellek listesi belirtmişler. Listede 8 GB hiç yok. O zamanlar piyasada var mıydı bilmiyorum.
İşlemci desteği için şöyle yüksek önbellekli düşük nanometreli bir taneyi seçip Google amcaya sorduğumda.
Kullanma kılavuzuna göre süs olsun diye yazmışlar. Artık nasıl bip sesi geliyorsa ona göre aksiyon alırsınız. İngilizce bilmiyorsanız herhangi bir çeviri programı işinizi görmeli.
Sitede revizyon 1.0 ve 1.3 var. İkisinde de liste aynı.

Kod:
Q: What do the beeps emitted during the POST mean?
A: The following Award BIOS beep code descriptions may help you identify possible computer problems.
(For reference only.)
1 short: System boots successfully.
2 short: CMOS setting error.
1 long, 1 short: Memory or motherboard error.
1 long, 2 short: Monitor or graphics card error.
1 long, 3 short: Keyboard error.
1 long, 9 short: BIOS ROM error.
Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly.
Continuous short beeps: Power error

Bunu söylemenin doktora öksürük için gidip cinsiyetim erkek demekten pek farkı yok.
Belki hatalı voltaj aldınız, belki bir şekilde işlemciniz desteklemiyor, belki çok daha farklı bir şey.

16 GB maksimum dediğine göre ve chipset 4 bellek desteklediğine göre muhtemelen maksimum 4 GB modül destekliyor.
Her ne kadar ürün sayfasında 16 GB deseler de kullanma kılavuzunda bir 8, bir 16 demişler. Revizyon göre değişiyor gibi. Belki de chipset de o yüzden bir öyle bir böyle diyordur.

Chipset şöyle demiş. Galiba PCI Express'te bir şey varken en fazla 8 GB kullanılabiliyor.

Aynı zamanda şöyle de demiş.

Wikipedia abi de böyle demiş. Sizin chipset anılandan ise şaşırmam.

Ben chipset suçlu diyorum.

CMD wmic memorychip get Speed yazdım 400 400 çıktı sanırsam 800 MHz fakat araștırdım DDR3'te 800 MHz yok.

LGA 775 anakartlarda DDR3 bellek kontrolculer pek harika olmadigi icin yuksek yogunluklu bellekler takinca sapitabiliyorlar. Gigabyte maksimum 16GB demis ancak bu muhtemelen 4+4+4+4 duzende ve mumkunse cift tarafli bellek modulleri iledir herhalde zira bu vakitlerde dedigim gibi yuksek yogunluklu 8GB bellekler populer degildi.

Iade etmek en mantikli durum gibi gozukuyor. 2x2 ekleme yapip 4x2 kullanmak daha mantikli olabilir, calisma sansi daha yuksek, ozellikle de cift tarafli modul alirsaniz.
fakat araștırdım DDR3'te 800 MHz yok.
Var aslinda. JEDEC minimum standart hiz DDR3'te zaten 800. Kaldi ki CPU-Z ile bakmaniz daha mantikli.