kerem1238806

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Aslında sadece ekran kartı için değil. Genel bir soru olarak sormak istiyorum. Sistemim:
  • Ryzen 7 5700X,
  • RX 6700 XT,
  • 32 GB DDR4 3200MHz RAM
  • ASUS B450M-A Anakart
Sistemin her parçasını yükselttim. Upgrade edeli çok olmadı ama şimdi kapıda RAM krizi falan var. Bu söylediğim parçalar arasında kesinlikle upgrade et dediğiniz bir parça var mıdır? Ekran kartından memnunum. 2K değil 1080P'de kullanıyorum. 2K'ya henüz geçmeyi düşünmüyorum.

Bir de ben işim gereği mobil çalışmak istediğim için dizüstü almayı düşünmekteyim. Acaba bu kriz sonrası dizüstüler şu anki fiyatların 2 katı seviyesine çıkar mı? Yani kesinlikle şimdiden almak gerekir mi?

Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

Sistemine bakınca bence “acil upgrade” diye bağıran hiçbir parça yok, 5700X + 6700 XT 1080p için zaten fazlasıyla yeterli, RAM 32 GB olmuş daha ne olsun. Anakart eski ama performans öldüren bir durum yok, sadece özellik tarafı sınırlı. RAM krizi muhabbeti biraz abartı, DDR4 için yarın öbür gün iki kat fiyat senaryosu pek gerçekçi değil. Masaüstünde acele etmeni gerektiren bir durum yok, rahat ol. Laptop konusu ayrı mobil çalışma şartsa laptoplar kur ve vergi yüzünden masaüstüne göre biraz daha hızlı pahalanıyor, gerçekten ihtiyacın varsa çok beklemek mantıklı değil.

Sistemine bakınca bence “acil upgrade” diye bağıran hiçbir parça yok, 5700X + 6700 XT 1080p için zaten fazlasıyla yeterli, RAM 32 GB olmuş daha ne olsun. Anakart eski ama performans öldüren bir durum yok, sadece özellik tarafı sınırlı. RAM krizi muhabbeti biraz abartı, DDR4 için yarın öbür gün iki kat fiyat senaryosu pek gerçekçi değil. Masaüstünde acele etmeni gerektiren bir durum yok, rahat ol. Laptop konusu ayrı mobil çalışma şartsa laptoplar kur ve vergi yüzünden masaüstüne göre biraz daha hızlı pahalanıyor, gerçekten ihtiyacın varsa çok beklemek mantıklı değil.
Hocam aynı ve benzer düşünüyorum. Sadece medyada işte ''çabuk ne alıyosanız alın'' gibi haberler görmeye başlayınca işkillendim. Bence de 1080P için gayet yeterli bir sistem. İşlemcinin Ses render performansından da memnunum. Dediğiniz gibi ram da gayet iyi. Sadece mhz'si biraz düşük kalıyor. (3200mhz ama sistemde bilmediğim bir sorun yüzünden 2933mhz de kullanıyorum.)

O zaman şu anlık dizüstü üzerine gitsem çok daha mantıklı olacak gibi. Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Konuyu kirletmemek adına dizüstü önerisi için daha sonra yeni bir konu açacağım.

Şu an kapıda RAM krizi var demişsiniz lakin yazın 5-7k olan RAM'ler şu an 20-25k fiyatlar da, en önemli kısım şu sistemden memnun musunuz? Memnun olduğunuğuzu yazmışsınız o halde cevap belli gerek yok.