Sıvı soğutucu buna bağlı diye hatırlıyorum hocam

Bunu sökmeden mevcut sorunlarınız çözülmeyecektir. Sorunun kaynağı ve çözümü bu Contact Frame'den kurtulmaktır. Kendi orjinal Frame geçiş sağlamanız lazım. Bir de verdiğim ek ayarlar her türlü uygulanacak, gerekirse 1:1 mod optimize edilecek.

''Thermalright AM5 Contact Frame sökerken aralarına macun dolmuş olacağı için, bir parmakla işlemci IHS ortasına bastırın. Yoksa işlemci de Contact Frame ile beraber gelip soketin içine düşüp pinleri bükme ihtimali var. Bu adıma dikkat edin.''

''Thermalright AM5 Contact Frame sökerken aralarına macun dolmuş olacağı için, bir parmakla işlemci IHS ortasına bastırın. Yoksa işlemci de Contact Frame ile beraber gelip soketin içine düşüp pinleri bükme ihtimali var. Bu adıma dikkat edin.''
Bu önemli bilgiymiş not aldım. Aynı frameden bende de takılı kule soğutucu için ama herhangi bir bileşene OC yapmıyorum her şey varsayılanda bir tek expo açık sorun yaşar mıyım sırf bu frame yüzünden?

Bu önemli bilgiymiş not aldım. Aynı frameden bende de takılı kule soğutucu için ama herhangi bir bileşene OC yapmıyorum her şey varsayılanda bir tek expo açık sorun yaşar mıyım sırf bu frame yüzünden?

Bir sorun yaşarsanız bilin ki sebebi budur, çok sorun çıkartıyor. Şans ve ihtimal dahilinde, konu sahibinde direkt olarak sebebi bu mesela. Sende olmayacağının garantisi yok yarın ya da öbür gün.

AM5'te faydası da yok, belki 1-2 derece. Hatta bazılarında zararı var, soğutucu temas yüzeyi bozduğundan IOD Hotspot değeri vs. yükseltiyor. Boştaki dereceler artıyor. Intel LGA 1700'de çok faydalıydı, AM5'te geçersiz bunlar. Söküp atın. Sorun kaynağı, sorunun çözümü de orjinal Frame geri dönmek. Başka çözüm yok, sök tak ve Pressure ayarlanarak kule tipinin ya da bu Frame'nin, belki başarı sağlarsın. Ama normal kullanıcı onunla uğraşamaz. Zaten bilgisi dahilinde de değildir çoğu kişinin.

Bunu sökmeden mevcut sorunlarınız çözülmeyecektir. Sorunun kaynağı ve çözümü bu Contact Frame'den kurtulmaktır. Kendi orjinal Frame geçiş sağlamanız lazım. Bir de verdiğim ek ayarlar her türlü uygulanacak, gerekirse 1:1 mod optimize edilecek.

Hocam sistemi ilk aldığımda normal expo açıp nasıl boot ettiysem birebir öyle boot etmeye çalışıyorum şu anda ama olmuyor. Sıvı soğutmam thermalright değil gamepower. Clr cmos pinlerine kısa devre yaptırdım tornavidayla 15 saniye boyunca. Statik elektriği de aldım ramleri söküp tekrar taktım. Şu anda başlatırken restart döngüsüne giriyor 2-3 dakikada bir restart atıyor. Klavyeye ışıklar gelmiyor ekran zaten gelmiyor

Hocam sistemi ilk aldığımda normal expo açıp nasıl boot ettiysem birebir öyle boot etmeye çalışıyorum şu anda ama olmuyor. Sıvı soğutmam thermalright değil gamepower. Clr cmos pinlerine kısa devre yaptırdım tornavidayla 15 saniye boyunca. Statik elektriği de aldım ramleri söküp tekrar taktım. Şu anda başlatırken restart döngüsüne giriyor 2-3 dakikada bir restart atıyor. Klavyeye ışıklar gelmiyor ekran zaten gelmiyor

Contact Frame'den çok yüksek ihtimalle. Pin temasını engelliyor, Boot etmiyor sistem. A1 slotta tek modül deneyin, o Boot edebilir belki. Dual kanal açtırtmaz Frame, sonrasında bu sorunu yapabilir.

Power Switch 0 konuma alıp statiği almadan da, anakart üzerinde herhangi bir işlem yapmayın. Parça söküp takmanızı tavsiye etmem, o da öteki talihsizlik olabilir. Güncel parçalarda çok rast gelmesek de.

Bir sorun yaşarsanız bilin ki sebebi budur, çok sorun çıkartıyor. Şans ve ihtimal dahilinde, konu sahibinde direkt olarak sebebi bu mesela. Sende olmayacağının garantisi yok yarın ya da öbür gün.

AM5'te faydası da yok, belki 1-2 derece. Hatta bazılarında zararı var, soğutucu temas yüzeyi bozduğundan IOD Hotspot değeri vs. yükseltiyor. Boştaki dereceler artıyor. Intel LGA 1700'de çok faydalıydı, AM5'te geçersiz bunlar. Söküp atın. Sorun kaynağı, sorunun çözümü de orijinal Frame geri dönmek. Başka çözüm yok, sök tak ve Pressure ayarlanarak kule tipinin ya da bu Frame'nin, belki başarı sağlarsın. Ama normal kullanıcı onunla uğraşamaz. Zaten bilgisi dahilinde de değildir çoğu kişinin.

Geri kurtarılabilir bir şeyse şu an panik yapmayacağım soğutucuyu değişecek bütçem yok bu aralar ileride topluca CPU + soğutucu değişmeyi düşünüyorum.

Bilmeden taktım açıkçası kılavuzda onu tak diye gösteriyordu ben de demek ki böyle uyuyor dedim taktım. Teşekkür ederim aklımda olacak artık.

Geri kurtarılabilir bir şeyse şu an panik yapmayacağım soğutucuyu değişecek bütçem yok bu aralar ileride topluca CPU + soğutucu değişmeyi düşünüyorum.

Bilmeden taktım açıkçası kılavuzda onu tak diye gösteriyordu ben de demek ki böyle uyuyor dedim taktım. Teşekkür ederim aklımda olacak artık.

Thermalright AM5 Secure Frame'den söz ediyoruz bu arada. Kule tipi ya da AIO'ların kendi montaj braketinden değil. Bunu karıştırmayalım. Bahsi geçen ve montajından şiddetle kaçınılması gereken aparat budur:

1776648666918.webp

Contact Frame'den çok yüksek ihtimalle. Pin temasını engelliyor, Boot etmiyor sistem. A1 slotta tek modül deneyin, o Boot edebilir belki. Dual kanal açtırtmaz Frame, sonrasında bu sorunu yapabilir.

Power Switch 0 konuma alıp statiği almadan da, anakart üzerinde herhangi bir işlem yapmayın. Parça söküp takmanızı tavsiye etmem, o da öteki talihsizlik olabilir. Güncel parçalarda çok rast gelmesek de.
A1 slot single ram ile post gerçekleşti şu anda biostayım hocam.

A1 slot single ram ile post gerçekleşti şu anda biostayım hocam.

Contact Frame sökene kadar bu şekilde idare edeceksiniz. Kalıcı çözüm Frame söküp kendi orjinal Frame takılması olacak sizde. BIOS'tan ilgili ayarları yapıp Zen iletin.

EXPO açıp üzerine bahsi geçen, önerdiğim ayarları uygulayın.

Nitro:

1776646087717.webp

1776646071549.webp

1776646061382.webp

Thermalright AM5 Secure Frame'den söz ediyoruz bu arada. Kule tipi ya da AiO'ların kendi montaj braketinden değil. Bunu karıştırmayalım. Bahsi geçen ve montajından şiddetle kaçınılması gereken aparat budur:

Eki Görüntüle 242183

Şimdi siz atınca hatırladım kutudan Intel içindi sanırsam çıkmıştı ondan karıştırdım sanırım. Kasaya da baktım normal o çubukla açıp kapattığımızdan takılı rahatladım. Fanlar fazla dönüyor diye gıcığım soğutucuya Fan Control indirdim onunla oynuyordum herhalde gıcık olduğumdan korkuttu :D. Yine de önemli detaymış her yerde bulunur değil. Teşekkür ederim tekrardan.