Ramazan davulcusu kalkmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 135
  • Görüntüleme Görüntüleme 7B

Kalkmalı mı?

• Kalksın, gereksiz.

Oy: 104 63,4%
  • Kalkmasın, kültür/gelenek.

Oy: 60 36,6%

• Oy verenlerin toplamı
    164
Eskiye göre hareket edersen daha çok sevap olur. Mısvak mesela sünnettir. Dişfırçası batının icadı. Bunun gibi.

Şu arkadaşın evinin önüne bir davulcu getirin 2 dakika ya kalmaz anavrat küfür etmeye başlar bu da boş bir yorum.

Bizim evde bebek de var yaşlı da. Hiç kalktıklarını, rahatsız ettiklerini duymadım. Bu kafa ezan da kalksın demeye başlar yakında.
Ben de dahil birçok insan rahatsız oluyor kardeş. Senin özgürlüğün benimkini kısıtladığın yerde biter. Ezana da bir şey demiyoruz. Gereksiz gürültü yapan davulcular yasaklansın.

İfadeler: 62
Etiler'de hiç davulcu gezmiyor ama gezen yerlerde kalkmalı. Gereksiz ses.

Ben de dahil birçok insan rahatsız oluyor kardeş. Senin özgürlüğün benimkini kısıtladığın yerde biter. Ezana da bir şey demiyoruz. Gereksiz gürültü yapan davulcular yasaklansın.
Ben de davulcu çalsın istiyorum sen de özgürlüğümü kısıtlıyorsun yasaklansın diyerek. Ezan konusuna gelince yeşil forumda önce davuldan rahatsız olup bitirilmesini sonra da ezandan olup ezanın yasaklanmasını söyleyen arkadaşlar vardı. Orayı bırakıp buraya kümelendilerse bilemem.

Zaten iyice gavurlaştık. Yılda 20 gün davul çalma geleneği de mi gitsin? Türke veya müslümana benzer bir yanımız kalmadı artık.
Bunun Türklükle veya Müslümanlıkla alakası yok. Zorunda gitmiş ve alet etmişsin. Hadiszlik yaparken de komik duruma düşmüşsün.

Gavurlaştık ne demek ya? Bu cümleyi kurarken gram düşünmediğine yemin edebilirim. Ondan sonra IQ araştırma konularına yorum yapıyorsunuz. Neyse...

Uykudan uyandırmıyor ki, sesi bile duyulmuyor. Varlığı ile yokluğu bir Beylikdüzü'nde. Gelenek olmasına rağmen işe yaramadığı için kararsızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…