Kalkmalı mı?

• Kalksın, gereksiz.

Oy: 104 63,4%
  • Kalkmasın, kültür/gelenek.

Oy: 60 36,6%

• Oy verenlerin toplamı
    164
Selam, artık eski çağlarda yaşamıyoruz. Ramazan davulcusunun uyandırmasına gerek kalmadan insanlar alarmını kurup rahatlıkla uyanabiliyor. Oruç tutmayan bir insanı, hastayı, yaşlıyı, bebeği hatta sahursuz oruç tutan insanı bile uykusundan ediyor.

Eskiden alarmın olmadığı zamanlarda bir yöntemdi, evet ancak bu devirde tamamen gereksiz bir olay. Kültür/gelenek adı altında uyanan herkesin zaten alarm ile uyanmasına rağmen kapı kapı gezip para istemek tamamen gereksizlik.
Savunulacak bir yanı yok zira işin dini bir boyutu da yok.

Ne düşünüyorsunuz? Anketi oylayınız.
Eskiye göre hareket edersen daha çok sevap olur. Mısvak mesela sünnettir. Dişfırçası batının icadı. Bunun gibi.

Biraz birlikte yaşamayı ve saygı göstermeyi öğrenin. Bu ülkede Hristiyan varsa çan sesi de çalacak, Kilis'e de olacak, Müslüman varsa davulcuda geçecek, ezan da okunacak, araba severi varsa pist de olacak, film sevdalısı varsa sinema da olacak. Saygı duymayı öğrenin. Sen veya birkaç kişi rahatsız oldu diye yüzde 80'i hadi 70'i yok sayıp davulcuyu mu yasaklayalım? Anadolu topraklarında 200 yılı aşkındır süre gelen bu gelenek sadece Müslüman değil aynı zamanda bir Osmanlı geleneğidir de. Sen 200 yıllık bu zararsız ve tatlı geleneği bırakalım diyorsun. Zaten unutulmaya yüz tutmuş. Zaten mani falan yok. Arabanın bagajında hemen geçip gidiyor. Gece müzik açan, gaz vere vere Tofaş sürenler seni rahatsız etmedi, seçim arabaları kulağına seremoni gibi geldi de duyulmayan davul sesinden mi rahatsız oldun? Senin mantığına göre güzdüzleri uyuyup gece çalışan insanlar da var. O zaman gündüz araba sürmek, müzik dinlemek, ezan okumak, korna çalmak falan da yasak olsun. Saçma. Saçma. Saçma. Zaten iyice gavurlaştık. Yılda 20 gün davul çalma geleneği de mi gitsin? Türke veya müslümana benzer bir yanımız kalmadı artık. Amerikan'la yan yana gelsek fark edilmiyoruz. Davul kalksın, ezan kalksın. Eee? Ne kaldı müslümana benzer yanımız? Dil modernleşsin, tabelalar İngilizce olsun. Eee? Türke benzer bir yanımız kalmadı. Böyle olmaz. Biraz geleneklere sahip çıkılmalı. Nevruz bayramı olsun, olsun davul olsun, gelenekler olsun bunlara sarılmalıyız. Bu gelenekleri dünyaya tanıtmamız gerekirken kalksın diyorsun yanlış batılılaşma örneği kardeşim.

Gelenek olması için ne gerekiyor? 210 yıldır her yıl aralıksız yapılmış bir gelenek.

Şu arkadaşın evinin önüne bir davulcu getirin 2 dakika ya kalmaz anavrat küfür etmeye başlar bu da boş bir yorum.

Bizim evde bebek de var yaşlı da. Hiç kalktıklarını, rahatsız ettiklerini duymadım. Bu kafa ezan da kalksın demeye başlar yakında.
Ben de dahil birçok insan rahatsız oluyor kardeş. Senin özgürlüğün benimkini kısıtladığın yerde biter. Ezana da bir şey demiyoruz. Gereksiz gürültü yapan davulcular yasaklansın.

Ben de dahil birçok insan rahatsız oluyor kardeş. Senin özgürlüğün benimkini kısıtladığın yerde biter. Ezana da bir şey demiyoruz. Gereksiz gürültü yapan davulcular yasaklansın.
Ben de davulcu çalsın istiyorum sen de özgürlüğümü kısıtlıyorsun yasaklansın diyerek. Ezan konusuna gelince yeşil forumda önce davuldan rahatsız olup bitirilmesini sonra da ezandan olup ezanın yasaklanmasını söyleyen arkadaşlar vardı. Orayı bırakıp buraya kümelendilerse bilemem.

Zaten iyice gavurlaştık. Yılda 20 gün davul çalma geleneği de mi gitsin? Türke veya müslümana benzer bir yanımız kalmadı artık.
Bunun Türklükle veya Müslümanlıkla alakası yok. Zorunda gitmiş ve alet etmişsin. Hadiszlik yaparken de komik duruma düşmüşsün.

Gavurlaştık ne demek ya? Bu cümleyi kurarken gram düşünmediğine yemin edebilirim. Ondan sonra IQ araştırma konularına yorum yapıyorsunuz. Neyse...